Четвер, 18 Квітня 2024 р.
17 Вересня 2010

ЯК ВОСТАННЄ?

14 вересня відбулася чергова сесія міськради. Цілком можливо, що вона була останньою для депутатів цього скликання. Принаймні секретар міськради Валентина ВОЛОШИНА та міський голова Анатолій НЕСТЕРУК наприкінці пленарного засідання подякували депутатському корпусу за співпрацю, висловивши надію, що результати виборів знову всіх повернуть на свої робочі місця в сесійній залі.

Одним з основних питань сесії став розгляд інформації про підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період. Заступник міського голови Віктор ДИБАШ довів до присутніх основні проблеми міського господарства та кроки міської влади щодо їх усунення. За станом на 1 вересня, місто готове до зими на 80%. 

Анатолій КАЧУРОВСЬКИЙ розповів колегам про результати роботи комісії (до складу якої входив і Анатолій Іванович), створеної губернатором після скарг на неприємний запах внаслідок роботи Довжоцького спиртозаводу. За рішенням комісії, до 15 вересня потрібно надати ОДА план заходів щодо усунення недоліків, розробити графік фільтрації бардополів. РДА має виділити додаткові площі для розливу барди згідно з рекомендаціями науковців ПДАТУ (більша площа – менше запаху). Також буде зроблено звернення до Уряду щодо сприяння залученню інвестицій для впровадження на підприємстві нових технологій. 

Депутати внесли відповідні зміни до бюджету: через зменшення додаткової дотації з Держбюджету місто тепер не може профінансувати 150 тис.грн. на мотобол, придбати стоматологічні крісла у школи та провести капремонт пральні в Центрі «Довголіття». 

Своїм рішенням депутати надали в оренду терміном на 25 років комплекс споруд «Кушнірська башта» (пам’ятка архітектури національного значення) підприємцю Миколі СОСУЛІ під розміщення історичного музею, ресторану та готелю.

На звернення керівництва міського управління ГУ МНСУ надано дозвіл на встановлення пам’ятника ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС на пр.Грушевського, 2б.

За рішенням депутатів, тепер вулиця Проектна буде Сонячною, а провулки Проектний-1 – провулком Сонячним, Проектний-2 – провулком Праці.

Не обійшлося і без нагород. Звання «Почесний громадянин міста» присвоєно голові міськ-районного Товариства інвалідів Тамарі СОСНОВСЬКІЙ, а відзнаку міськради «Честь і шана» отримали начальник міськуправління освіти та науки Володимир ТЮРІН і декан факультету фізичної культури К-ПНУ ім.Огієнка Микола СОЛОПЧУК.