Середа, 24 Квітня 2024 р.
17 Вересня 2010

ФОРТЕЦЮ ЗАХОПЛЯТЬ ГЕРОЇ. І ВІЛЬНІ ЛЮДИ

Як би там не було, але фестивальна осінь у Кам’янці таки відбудеться. Можливо, складатимуть її не зовсім ті заходи, до яких ми звикли та встигли полюбити (як, наприклад, «Терра-Героїка»), але організатори кажуть, що і теперішні заходи знайдуть своїх шанувальників. 

Першим 24-26 вересня стартуватиме фестиваль «Кам’янець – місто героїв». Військово-історичні товариства розгорнуть дійства на території Старої фортеці, куди можна буде потрапити, придбавши квитки. Після цього Стара фортеця довго не пустуватиме – 1-3 жовтня там пройде фестиваль «Free Humans Fest» (глядачам також потрібні квитки). Про деталі проведення обох фестивалів – у наступному числі «ПОДОЛЯНИНА». 

А 30 вересня – 4 жовтня Кам’янець прийматиме учасників IV Міжнародного фестивалю національних культур «Острів семи скарбів». За словами завідувача відділу культури Ольги ЧОРНОБИЛЬ, до нашого міста приїдуть фольклорні колективи з Росії, Польщі, Литви, Румунії, Молдови, а також єврейський ансамбль із м.Суми, вірменський колектив із м.Одеси та ін. 

Приємною новиною стала прес-конференція віце-президента Федерації повітроплавання України В’ячеслава ГАРДАШНІКА, на якій він запевнив журналістів, що попри те, що у нас не вдалося провести чемпіонату України, повітроплавці про Кам’янець забути не можуть і 14-18 жовтня в місті проходитиме чергова фієста повітряних куль. Неспортивний формат змагань дозволить балуністам спробувати провести в Старому місті нічний карнавал, кульмінацією якого стане передсвітанковий старт аеростатів. Принаймні вони це планують.