Четвер, 28 Березня 2024 р.
17 Вересня 2010

ПЕРЕКОПИ, ПЕРЕКОПИ

Люди та фiрми будуються та, звичайно ж, прокладають iнженернi мережi. А це означає, що роблять перекопи та здебiльшого страждає асфальтове покриття. Але там, де беруть дозволи на перекопи, там їх i вiдновлюють, а от самовiльнi перекопи залишають за собою…

Щоб наше мiсто не нагадувало пiслявоєнних доріг, КП «Iнспекцiя з контролю за благоустроєм» iнформує, що для отримання дозволу на тимчасове порушення благоустрою на перiод виконання земельних i монтажних робiт, пов’язаних iз прокладанням, переукладанням, ремонтом, у т.ч. лiквiдацiя аварiй iнженерних мереж i споруд, iнженерних вишукувань на дорогах, площах, тротуарах i внутрiшньодворових територiях, необхiдно подати проектну документацiю, погоджену з органiзацiями, якi мають пiдземнi комунiкацiї, а саме: МРЕМ, фiлiя ВАТ «Хмельницькгаз», ЦТП №18, КП «Мiськтепловоденергiя», КП «Мiськлiфтсвiтло», УЖКГ, ДЕЛКС-222, ТОВ «Атраком» i додатково при виконаннi робiт на територiї Старого мiста – з НIАЗом.

Дозвiл на виконання робiт щодо тимчасового порушення благоустрою термiном бiльше, як на одну добу, в мiсцях iнтенсивного руху транспорту та пiшоходiв надається iнспекцiєю вiдповiдно до розпорядження мiського голови.

Пiдготовку та видачу дозволу на проведення робiт щодо тимчасового порушення благоустрою та контролю за вiдновленням порушених елементiв благоустрою проводить iнспекцiя. По консультацiї щодо отримання дозволу звертатися за телефоном: 5-10-19.

Згiдно з положенням про порядок надання дозволу на виконання робiт «Щодо порушення iснуючого благоустрою та призупинення, продовження та закриття дозволу в мiстi Кам’янцi-Подiльському» органiзацiя чи власник, хто виконує данi роботи на проїжджiй частинi дороги, тротуарi, площi тощо, згiдно з дозволом, зобов’язаний заключити договiр на вiдновлення тимчасового порушення благоустрою iз юридичними або фiзичними особами, якi мають лiцензiю на вiдповiдний вид дiяльностi.

Згiдно iз санкцiєю ст.152 Кодексу України про адмiнiстративнi порушення (порушення Державних стандартiв, норм i Правил у сферi благоустрою населених пунктiв), за виконання земельних робiт без дозволу на громадян накладається штраф 340-1360 грн., а на посадових осiб, громадян – суб’єктiв пiдприємницької дiяльностi – 850-1700 грн. плюс вiдшкодування нанесених збиткiв згiдно з нарахованою сумою.

Контроль за виконанням Правил здiйснюють iнспектори КП «Iнспекцiя з контролю за благоустроєм i санiтарним станом у м.Кам’янець-Подiльський», якi мають право складати протоколи про адмiнпорушення.

Шановнi кам’янчани! Просимо дотримуватися Правил благоустрою та завчасно отримувати дозвiл на проведення земельних робiт.

Петро СОЛЯРИК, директор КП «Iнспекцiя з контролю за благоустроєм».