Середа, 24 Квітня 2024 р.
17 Вересня 2010

ЕКОНОМЛАМПИ НЕ МОЖНА ВИКИДАТИ У СМIТНИК

Нещодавно ТОВ «Еко-Технолоджi Сiстемз» розпочало збiр вiдпрацьованих люмiнесцентних ламп (економламп денного свiтла) вiд населення мiста.

Кожна енергозберiгаюча лампа зроблена зi скла та мiстить ртуть, тому, викидаючи її на смiтник, iснує небезпека того, що при перевезеннi вiд контейнера до смiттєзвалища лампа пошкодиться. Найчастiше контейнери для смiття знаходяться поруч iз будинками та дитячим майданчиками. Ртутна пара осiдає там i, проникаючи iз дощовою та талою водою в грунт, отруює пiдземнi води. Згодом це все потрапляє до водогону чи криниць.

Пара ртутi токсична та шкiдлива для здоров’я. Навiть найменшi дози можуть викликати у людини гострi фiзичнi та психiчнi розлади, постiйний головний бiль, дратiвливiсть, поганий сон, а також зниження життєвого тонусу, творчих сил i навiть змiни на генетичному рiвнi. За рахунок цього люмiнесцентнi лампи належать до першого – найвищого класу небезпеки, тому обов’язково мають застосовуватися певнi вимоги щодо їх зберiгання, видалення та утилiзацiї.

Збiр здiйснюється за адресою: Хмельницьке шосе, 38 (територiя СКБ МЕТ). Тел.: 067-776-6686 (Геннадiй Олександрович). Можливий виїзд.

Лiц.МОНПСУ №487649 вiд 28.10.2009 р.

Рина ЛЬНИЦЬКА, спец. для «ПОДОЛЯНИНА».