Четвер, 28 Березня 2024 р.
10 Грудня 2010

КВАРТПЛАТА: НОВИМ КНИЖКАМ – НОВІ ТАРИФИ?

КВАРТПЛАТА: НОВИМ КНИЖКАМ - НОВІ ТАРИФИ?7 грудня всі житлово-експлуатаційні підприємства міста отримали нові розрахункові книжки для оплати послуг ЖЕКів. Як зазначив заступник міського голови Сергій БАБІЙ, ці глянцеві кольорові книжечки, які безкоштовно отримають кам’янчани у ЖЕКах, є подарунком рекламної агенції «Ра-Плюс». Її керівник Олександр БАБЧИНСЬКИЙ (на фото праворуч) розповів журналістам, що агенція об’єднала фінансові зусилля 28 фірм нашого міста, реклама яких і дозволила зробити абонентські книжки безкоштовними для мешканців.

Присутній на презентації член виконкому Віктор ТИМЧЕНКО принагідно зазначив, що ПриватБанк, Кам’янець-Подільське відділення якого очолює Віктор Іванович, також зробив крок назустріч клієнтам і приймає оплату комунальних послуг без додаткових комісій. 

Сподіваємося, що кам’янчанам піднімуть настрій дві попередні новини, адже не виключений варіант, що коли вони заповнюватимуть нові книжки радості буде мало. 

– Робота комунальних підприємств при сьогоднішніх тарифах є збитковою, – говорить начальник УЖКГ Сергій СЕРЕДЮК. – На даний час фінансово-економічний стан підприємств критичний, що призводить до ще більшої зношеності житлового фонду та неможливості надання якісних і своєчасних послуг з утримання будинків і прибудинкових територій. Тарифи – головне джерело фінансування галузі. Вони повинні покривати всі витрати та інвестувати оновлення комунального господарства. 929,7 тисячі гривень збитків свідчать про те, що діючих тарифів недостатньо для відшкодування фактичної вартості вироблених послуг. До того ж, борги населення сягають близько двох мільйонів гривень. 

Як зазначено у довідці УЖКГ, діючі тарифи на житлові послуги затверджені ще 08.05.08 р. і введені в дію з 01.06.08 р. За цей період ціни на будівельні матеріали зросли на 30%, збільшилася вартість пального на 27%, заробітна плата зросла на 58%. На сьогодні за кошти, які надходять від мешканців житлових будинків, уже неможливо надати хоча б мінімально необхідний об’єм послуг, у першу чергу, з ремонту житлових будинків і прибирання прибудинкової території.

Двічі за останні два тижні на засідання виконкому виносилося питання щодо перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги. 2 грудня виконком відмовився затвердити це рішення, залишивши його на довивчення, 9 грудня питання із самого початку було знято з порядку денного.