Четвер, 28 Березня 2024 р.
6 Січня 2011

«А ГОРОД НЕ ЗНАЛ, ЧТО УЧЕНЬЯ ИДУТ»

 Коли 30 грудня колектив КП «Міськтепловоденергія» влаштував Новорічний корпоратив, ніхто не знав, що вже о 6.00 31 грудня їм доведеться підніматися за сигналом тривоги. Диспетчера повідомили, що в місті внаслідок збою в електропостачанні сталися відключення всіх котелень і низка серйозних поривів, через що напередодні Нового року майже 90% міста залишається без тепла та гарячої води. Впродовж години було піднято відповідальних працівників, зібрано понад 70 чоловік, приведено у «бойову готовність» усю необхідну техніку, яка вже о 7.30 – 8.00 була готова до роботи. Це при тому, що на дворі стояв майже 10-градусний мороз…

На щастя, повідомлення виявилося несправжнім. Відповідно до розпорядження міського голови, цього дня відбувалися протиаварійні тренування персоналу КП «МТВЕ» із залученням представників МНС, філії ВАТ «Хмельницькгаз», МРЕМ, зв’язківців.

Тренування особисто контролювали міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ і його заступник Сергій БАБІЙ.

– Провести тренування нас змусила ситуація, яка склалася 27 грудня, коли сталася низка серйозних поривів, а підприємство не готове було працювати в екстремальних умовах, не було запасу матеріалів, техніки, – зазначив Михайло СІМАШКЕВИЧ. – Після проведення серйозних нарад було придбано пересувну електростанцію, інше обладнання. А тренування показали, що тепер підприємство готове до надзвичайних ситуацій.  Я переконався в тому, що керівник підприємства Валерій ГОРДІЙЧУК знаходиться на своєму місці. Також хочу загалом подякувати колективу «Міськтепловоденергії» за те, що вони так оперативно зреагували на повідомлення, ніхто не підвів. 

Критичнішим у своїх оцінках був Валерій ГОРДІЙЧУК, який серед недоліків відзначив те, що у диспетчерів немає навичок роботи в таких умовах тощо.  Наказом по підприємству премійовано тих, хто найкраще спрацював у цих умовах. Переможцем став район теплових мереж «Жовтневий» (начальник Віктор ДІДКІВСЬКИЙ), бригада якого отримала грошову винагороду в сумі 2 тис.грн. Премійовано й інших працівників.

А ось заступник міського голови Сергій БАБІЙ подякував по-своєму, особисто придбавши  два ящики пива  для працівників «МТВЕ», за те, що не осоромили галузь і гідно провели навчання.