Четвер, 25 Квітня 2024 р.
19 Квітня 2013

ЧЕРЕЗ МІСТ – ЗВАЖЕНІ ТА ЩАСЛИВІ

Строки ремонту аварійного мосту «Жванець – Атаки» досі під запитанням. Йдеться про досить тривалі терміни, хоча поки експерти проводять дослідження, легковим авто 18 квітня таки відкрили проїзд понівеченою спорудою.

Декілька днів тому в буковинській пресі начальник Служби автодоріг у Чернівецькій області Ігор ГАХ зізнався, що через два наскрізні руйнування проїзної плити і шість руйнувань бетонного захисного шару із заголенням арматури міст визнали непридатним для експлуатації. З його слів, остаточного висновку експертів ще немає, але цілком можливо, що будуть замінювати плиту, збільшувати габарити мосту й підсилювати опори, а це може затягнутися на півроку, рік чи два. Тому поки що не відомо, коли відновиться рух мостом великих пасажирських автобусів чи фур.

А от щодо легкового транспорту, то буквально вчора по телефону представник служби Юрій БУЧКА нам повідомив:

– Уже сьогодні, ближче до вечора, через міст пустять транспорт вагою до 6 тонн. Авто поки що їхатимуть у реверсному режимі по центру мосту, працюватиме світлофор.

Але з неофіційних джерел стало відомо, що й до цього в нічний час декотрим водіям вдавалося проїжджати міст, «задобривши» сторожа. До речі, після звістки про те, що транспорт пропускатимуть, з полегшенням зітхнули мешканці Жванця. Вони скаржаться, що, поки рух був повністю перекритий і автомобілі довозили пасажирів тільки до мосту, територію біля річки дуже засмітили.

Поцікавилися ми й роботою поромної переправи. Зі слів її власника Василя КРИЖАНІВСЬКОГО, наразі великих черг немає, автомобілі до 10 т переправляють з 5.00 до 21.00.

А поки жванецький міст ледве дихає, Кам’янець вдихнув трохи глибше, адже більшість транзитних фур поїхали іншим напрямком, минаючи наше місто. Кам’янчани змогли відчути, наскільки було б краще, якби нарешті з’явилася довгоочікувана об’їзна дорога…