П'ятница, 29 Березня 2024 р.
4 Квітня 2014

КІТ СКАЗИВСЯ, ТА НІХТО НЕ ЗАРАЗИВСЯ

На Довжку сказився домашній улюбленець. Небезпечне для людей і тварин захворювання 21 березня ветеринари виявили у кота, котрого мешканка принесла до однієї з ветклінік міста.

– Тварина відмовлялася від корму, мала виділення з ротової порожнини й зрештою впала в стан агонії, – каже начальник управління ветеринарної медицини району Олександр РЕШЕТНИК. – Не встигла жінка донести кота з клініки до автомобіля, як він помер. Уже в лабораторії підтвердився сказ. На щастя, тварина нікого не покусала й з іншими тваринами не контактувала.

Втім, зі слів Олександра Никифоровича, одразу було проведено засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії, накладено на Довжок карантинне обмеження. Наразі проводяться відповідні профілактичні заходи: дезінфекції й вимушені щеплення тварин. Як кажуть ветеринари, ймовірно, домашній улюбленець заразився сказом від щура. Останні ж випадки смертельного захворювання виявили в січні, під час проведення відстрілу лисиць в урочищах на території Кульчієвецької та Китайгородської сільрад.