Субота, 20 Квітня 2024 р.
1 Травня 2014

ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Вчора відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Нищівного удару по гаманцях жителів міста завдадуть деякі прийняті рішення.

ТЕПЛО ДОРОЖЧАТИМЕ ВЖЕ З ЛІТА

За два місяці оплата за теплопостачання та гарячу воду з’їдатиме чималу частину сімейного бюджету, адже доведеться сплачувати за новими підвищеними тарифами.

Відповідно до Постанови Національної комісії від 8 квітня, нові тарифи на послуги теплопостачання та гарячого водопостачання для населення, які надає КП «Міськтепловоденергія», стануть чинними вже з 1 липня. Їх мотивують підвищенням цін на природний газ, що реалізується промисловим споживачам та іншим суб’єктам господарювання. Так, з 1 квітня КП «Міськтепловоденергія» отримує газ за ціною 4020 грн. за 1000 куб.м.

Якщо раніше споживачі сплачували за 1 Гкал тепла 243,37 грн., то за новими тарифами доведеться викласти 366,35 грн. в опалювальний сезон. За 1 кв.м площі потрібно буде платити 9,13 грн. (було – 6,24).

Подорожчання газу потягнуло за собою стрибок у тарифах на гарячу воду. 21,22 грн. коштуватиме 1 куб.м гарячої води (до подорожчання – 15,66 грн.). Для кам’янчан, квартири яких не обладнані лічильниками на воду, вартість гарячої води нараховується за нормою споживання на людину. Залежно від зручностей у квартирі, вартість буде коливатися в межах від 38,73 грн. до 83,91 грн. на людину.

ПРОЇЗД У МАРШРУТКАХ КОШТУВАТИМЕ 3 ГРИВНІ

Вже з 2 травня проїзд у міських маршрутках дорожчає на 50%. Пасажиру доведеться розкошелитися на 3 грн.

Робоча група, яка вивчала це питання, в екстреному режимі встигла провести громадські слухання, де необхідність подорожчання перевізники мотивували стрибком цін на пальне (на 49%), хоча чимало з них їздять на газу, а також підвищенням мінімальної заробітної плати (на 38%).

Доведеться кам’янчанам звикати до чергового підвищення і «тішитися», що в період нестабільності стабільною залишається тільки заробітна плата, яка не зростає.

ПІДЗАМЧАНАМ ОБІЦЯЮТЬ ПОВЕРНУТИ НЕВИТРАЧЕНЕ

Оскільки платний проїзд Замковим було скасовано Вінницьким апеляційним адміністративним судом, перед водіями, котрі придбали пільгові картки, постало питання повернення невикористаних коштів. За словами заступника міського голови Сергія БАБІЯ, зняти кошти з невикористаних карток можна в пунктах їх придбання на вул.Папаніна.