Четвер, 25 Квітня 2024 р.
31 Жовтня 2014

ОПАЛЮВАЛЬНИЙ СЕЗОН: БІГ З ПЕРЕШКОДАМИ

22 жовтня в Кам’янці-Подільському офіційно розпочато опалювальний сезон. Це складний технологічний процес, і щоб система повністю запрацювала, потрібно відрегулювати роботу всього обладнання. Зазвичай це триває щонайменше один-два тижні.

У Кам’янці тепло в помешкання кам’янчан почали подавати ввечері 23 жовтня. Основні роботи припали на 24-25 жовтня, бригади КП «Міськтепловоденергія» та ДП «Тепловода» працювали без вихідних і фактично цілодобово.

Як і щороку, підприємство зустрілося із багатьма проблемами, про які розповідає генеральний директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій ГОРДІЙЧУК:

– Упродовж літа ми вели підготовку до опалювального сезону, ремонтували обладнання котелень і ТЕЦ, мережі, а найголовніше – за короткі строки вдалося фактично побудувати нову котельню, яка працює на твердому паливі. Але щороку ми маємо одні й ті ж проблеми, які, на жаль, створюють самі споживачі.

Під час запуску сталися два великі пориви на вул.Данила Галицького та Драгоманова, але найбільше скарг отримали через те, що в квартирах не гріють окремі стояки. Причина проста – самовільне втручання мешканців у систему. Ми постійно наголошуємо на тому, що цього робити не можна, але люди все одно  роблять. У багатьох квартирах ще тривали ремонти, були зняті батареї, перекриті крани на рушникосушарках. Багато мешканців верхніх поверхів відмовлялися спускати воду, аби випустити повітря. Є чимало квартир, які просто закриті. Особливо багато проблем у квартирах з індивідуальним опаленням.  

Звичайно, проблемою є і те, що наші мережі здебільшого зношені, тому ми працюємо, аби залучити кошти Світового банку на модернізацію нашої системи опалення.

Прес-служба КП «Міськтепловоденергія».