П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
28 Листопада 2014

ГРОШІ ТАКИ ВИБИЛИ

Відвідати Міністерство фінансів 26 листопада міського голову Михайла СІМАШКЕВИЧА і народного депутата Володимира МЕЛЬНИЧЕНКА спонукало невиконання державою своїх обов’язків щодо фінансування. Показники Держбюджету-2014 не забезпечують навіть видатків на заробітну плату працівникам бюджетної сфери, не говорячи вже про придбання енергоносіїв, виконання державних програм соціально-економічного розвитку тощо.

ГРОШІ ТАКИ ВИБИЛИ– Невиконання своїх функцій державою ставить місцеве самоврядування просто на коліна, – коментує Михайло Сімашкевич. – Ми вдаємося до непопулярних кроків, просимо людей зрозуміти ситуацію. Проте розуміння має бути і з боку центральної влади. Зарплати та соціальні виплати знецінилися, ціни на все шалено зростають, підвищились комунальні платежі. Як бути простим громадянам?

Також на вищому рівні було порушено питання недофінансування з Державного бюджету пільгових перевезень.

– З держскарбниці ми не отримали в повному обсязі суми, яка б дала можливість у звичному режимі перевозити пільгові категорії населення у Кам’янці-Подільському. Через це в місті скоротили кількість рейсів комунального транспорту, – наголосив Володимир Мельниченко.

Також у столиці було розглянуто подальшу долю формування бальнеологічного курорту. Оскільки рішення про визнання Кам’янця-Подільського курортом державного значення прийматиметься Верховною Радою, мер і народний депутат зустрілися із представниками Державного агентства туризму і курортів, де обгрунтували важливість Кам’янця в розвитку туристично-курортної галузі Хмельницької області та загалом держави.

Яна МЕЛЬНИЧУК, прес-служба міськради.

P.S. Вчора ввечері стало відомо, що Кабміном було схвалено розпорядження, яким передбачено надання додаткової дотації місцевим бюджетам з Державного на оплату праці. Хмельницькій області виділено майже 61 млн.грн. Очікується, що в першій декаді грудня ці кошти надійдуть безпосередньо на рахунки місцевих бюджетів.