П'ятница, 29 Березня 2024 р.
28 Листопада 2014

ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ РЯТУВАЛЬНИКИ НАЛАШТОВУЮТЬ НА ПОЗИТИВ

Зі словами підтримки, фруктами, солодощами та хлібобулочними виробами 26 листопада до переселенців із зони АТО навідалися місцеві рятувальники разом із психологом обласного управління ДСНС України та соцпрацівником міського ЦСССДМ. 

Підставити плече тим, хто втік від війни і знайшов прихисток на Кам’янеччині, зініціювали працівники ДПРЗ-2 (начальник Олег ІВАНЮК). Список сімей, які найбільше потребують допомоги, оскільки мають вади фізичного розвитку, повідомили соцпрацівники Центру соціальних служб. А ось солодку підтримку надав директор ТОВ «Український кристал» Володимир ЮР’ЄВ.

Як розповів психолог Олег ГОЛОВНЯ, переселенців найбільше непокоять питання невизначеного майбутнього, державних соцвиплат. Переймаються вони і долею рідних, які залишилися на пекельному сході.

– Ми побували в п’яти сім’ях і майже в усіх чули однакові запитання: «Коли нарешті закінчиться війна, і ми повернемося додому?» – каже Олег Борисович. – Спілкуючись із переселенцями, а це переважно жінки та діти, налаштовували їх на оптимістичне майбутнє. До речі, після розмови із нами психоемоційний стан 5-річної Влади покращився, дівчинка нам довірилася. Сподіваємося, що з дитячої пам’яті зникнуть жахливі картинки війни, постріли та вибухи.

– Усі жителі сходу дякували кам’янчанам за теплий прийом, доброту і чуйність. А двом школярикам місто над Смотричем настільки припало до душі, що вони просять батьків залишитися тут жити, – зазначили фахівці ДПРЗ-2 Руслан НЕЗДОЛІЙ та Володимир САВІНСЬКИЙ і запевнили, що співпраця із переселенцями триватиме й надалі.