Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
8 Травня 2015

ВОНИ НЕ ЗРАДИЛИ КЛЯТВІ

Прізвища та фото трьох випускників медучилища, які загинули в Афганістані, закарбували на гранітній меморіальній дошці, встановленій біля центрального входу до закладу.

ВОНИ НЕ ЗРАДИЛИ КЛЯТВІАнатолій ВИШНЕВСЬКИЙ, Василь КЛЮЦУК та Олександр КІЦЕНЬКИЙ – звичайні хлопці, яких доля закинула до пекельного Афганістану. Будучи санітарними інструкторами, вони до останнього подиху не зрадили клятві Гіппократа та військовій присязі. Під час виконання завдань, які виявилися останніми для Героїв, під шквальним вогнем противника винесли з поля бою поранених побратимів. Надали їм меддопомогу, а самі зазнали смертельних поранень. Високі нагороди афганці отримали посмертно.

Аби майбутні медики пам’ятали про героїзм і мужність своїх попередників, директор медучилища Віктор КЛИМ й адміністрація закладу спільно із владою та міською Спілкою ветеранів Афганістану вирішили увіковічити імена афганців. 30 квітня меморіальну дошку офіційно відкрив кавалер орденів Червоної зірки та бойового Червоного прапора, полковник запасу Володимир ПАНЧЕХА. На захід завітали нардеп Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ, заступник голови райради Василь БУГЕРЧУК, депутати обласної, міської та районної рад, члени міської Спілки ветеранів Афганістану, медики та рідні загиблих. Сім’ям полеглих вручили книги спогадів про страшну трагедію.

На завершення студенти медучилища, вбрані у вишиванки, з національними стягами у руках, виконали патріотичну композицію на підтримку мирного неба над Україною.