П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
15 Квітня 2016

СМИРНОВА ЧЕКАЄ ЗЕЛЕНОГО СВІТЛА

Понад шість десятків мешканців селища Смирнова поставили свої підписи під зверненням до міського голови Михайла СІМАШКЕВИЧА з проханням встановити світлофор на розі Хмельницького шосе і вул.Черняхівського. Люди переймаються безпекою своїх дітей, які перетинають перехрестя, курсуючи до школи і дитсадка.

«З часу відкриття гіпермаркету «Епіцентр» значно зросла інтенсивність руху автомобілів на Хмельницькому шосе, – йдеться у листі, копію якого мешканці надіслали й до редакції «Подолянина». – Часто водії перевищують швидкість і нехтують правилами проїзду через нерегульоване перехрестя. Це створює підвищену небезпеку для пішоходів, у тому числі й дітей, яким не менше як два рази на день доводиться переходити тут дорогу. Адже неподалік ДНЗ №2 та ЗОШ №10. Тому просимо Вас знайти фінансування для встановлення світлофора» (61 підпис).

І хоча мешканці не вперше говорять про необхідність врегулювати рух на цьому перехресті, в міськраді їм вкотре нічого втішного сказати не можуть.

– Вартість вирішення проблеми – 260 тисяч гривень, – коментує директор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ. – Уже третій рік поспіль департамент виносить питання на обговорення, в щорічному запиті є це перехрестя. Але, на жаль, бюджет міста поки що не готовий на такі витрати. На цей рік не передбачені кошти на світлофор. Проте ми поновимо там пішохідну розмітку і обговоримо на виконкомі можливість встановлення найближчим часом «лежачих поліцейських», що коштуватиме близько 40 тисяч гривень.