П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Березня 2017

СКАЗАЛИ, ЩО НАРОД ДОВІРЯЄ ПОЛІЦІЇ

Наскільки громадяни довіряють поліції? Чи готові вони співпрацювати із правоохоронцями? Саме ці запитання стали ключовими під час опитування жителів Хмельниччини, яке проводилося у рамках проекту «Забезпечення ефективної взаємодії поліції з громадськістю».

Результати опитування презентували вчора під час круглого столу, що відбувся у коледжі ПДАТУ. На захід, окрім керівника проекту Максима ІЛЬЧИШЕНА та юриста Асоціації юристів м.Кам’янець-Подільський Максима РОМАНЮКА, завітали заступник міського голови Вадим САВЧУК, начальник міськвідділу поліції Борис СУШИЦЬКИЙ, громадська активістка Валентина МАГЕЛАТ, студенти коледжу та громада міста.

– На реалізацію проекту нас спонукала реформа в Нацполіції, – повідомив Максим Вікторович. – Опитано 1800 жителів різного віку з Кам’янця-Подільського та району, а також Дунаєвецького, Чемеровецького та Новоушицького районів. 74 відсотки респондентів готові активно співпрацювати з поліцією. Не проти громада і повідомляти поліції про злочини, підозрілих тощо, але з умовою конфіденційності. Також вони почали більше довіряти патрульним і групам швидкого реагування через відкритість їхньої роботи. Втім майже не зросла довіра до кабінетних працівників.

Ознайомившись із результатами опитування, Борис Сушицький додав, що поліція відкрита і готова активніше співпрацювати з громадою. А також закликав молодь поповнювати їхні лави, зацікавивши чималою зарплатою у 10 тис.грн.