П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
2 Лютого 2018

ЧИ ДІЙДЕ РЕМОНТ ДО ТЕРАПЕВТИЧНОГО?

«Шановні кам’янчани, ось у таких умовах «лікують» нас, наших рідних, близьких і друзів, а ще там такий жахливий медперсонал, що аж волосся стає дибки, а обуренню немає кордонів. Можливо, годі мовчати – час діяти?» – такий пост, розміщений під фото із поламаною тумбочкою та незручним стільцем у терапев­тич­ному відділенні міської лікарні, що на вул.Матросова, миттєво розлетівся Інтернетом, зібравши низку коментарів розлючених жителів міста і району. Люди не стримували емоцій, на горіхи перепало не лише медикам і міській владі, згадали Президента України, Михайла Саакашвілі й навіть страусів, нові лавки та парасольки.

ЧИ ДІЙДЕ РЕМОНТ ДО ТЕРАПЕВТИЧНОГО?«В таких умовах можна ще більше захворіти», «Ніби після війни», «Знімальний павільйон фільму жахів???» – рясніли коментарі під повідомленням.

А доки кам’янчани вихлюпували емоції, владнати ситуацію взявся міський голова Михайло СІМАШКЕВИЧ:

«Насамперед приношу вибачення, бо справді ситуація неприпустима. Звісно, це халатність і байдужість як медперсоналу, так і керівників, бо жодного листа про те, що потрібно виділити кошти на ремонтні роботи, не було. 7 мільйонів гривень, які ми виділили на медичні заклади 2017 р., пішли на закупівлю новітнього обладнання. На запитання «Як можна було довести до такого стану?» відповідальні особи лише знизують плечима. Тому дав завдання до кінця тижня замінити приліжкові тумбочки. Попри те, що коштів на ці потреби не передбачено, їх закупимо за гроші фонду «Ми – кам’янчани», – написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» мер міста. – Щодо даху, на ремонт якого потрібно понад 1 млн.грн., розмовлятиму з депутатами. Із себе відповідальності не знімаю, хоча не доводилося останнім часом інспектувати саме це відділення. Най­ближчим часом перевірю всі медичні заклади».

Головний лікар міської лікарні Олександр ЧЕРНЕЦЬ також вибачився перед кам’янчанами і розповів про плани, які чекають на терапевтичне відділення:

– На жаль, адміністрація лікарні сьогодні ще не в змозі надати комфортних умов для лікування. Основна причина – недостатнє фінансування. Цьогоріч із Держбюджету на медицину виділена субвенція, якої вистачить лише на зар­плату, і лише на 10 місяців. Решта лягає на плечі міського бюджету. Ще одна причина – пріоритет у наданні допомоги: хворого потрібно швидко обстежити і надати невідкладну меддопомогу. Тому торік придбали сучасне обладнання на суму понад 7 мільйонів гривень, виконали ремонт у декількох відділеннях, закупили морозильні камери, холодильники, бойлери, ліки.

Торік депутати міськради виділили 100 000 гривень на розроблення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт терапевтичного відділення, яке не ремонтувалося 30 років. Зрозуміло, що для цього потрібні чималі кошти.