Четвер, 25 Квітня 2024 р.
19 Жовтня 2018

ЯРМАРКУВАЛИ У ПДАТУ

Конкурси, ігри, вистава і роздуми про те, яку ж обрати майбутню профе­-сію, – так цікаво й не­стандартно 17 жовт­ня у ПДАТУ відбувся захід «Подорож у світ професій», який організував Кам’янець-Подільський міський центр зай­нятості.

ЯРМАРКУВАЛИ У ПДАТУПонад 20 вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації презентували майбутнім абітурієнтам широкий вибір професій, власні сучасні здобутки і досягнення.

Словом, було кому і з чого обирати. Адже університет радо зустрів у себе учнів 9 та 11 класів з Кам’янця-Подільського та району, а це близько 250 осіб. Школярі могли ознайомитися з особливостями навчання, проходження практики у вищих навчальних закладах Хмельницької області.

– Хто ще не визначився з майбутньою професією – ми хочемо вам у цьому допомогти, тому активно спілкуйтеся із представниками різних навчальних закладів, детально все розпитуйте і робіть висновки, які підкаже серце, адже працювати в обраній професії саме вам, – сказала у промові директор міського центру зайнятості Наталія ПОСТОВА.

ПДАТУ представляли чотири факультети, демонструючи майстер-класи. Так, факультет ветеринарної медицини і технологій у тваринництві презентував майстер-­клас «Екстер’єр риби та визначення вгодованості». Студенти 4-го курсу взяли проміри тіла риби коропа лускатого, яка вирощується в лабораторії технології виробництва продукції аквакультури. І за даними промірів та живої маси риби розраховували індекси будови тіла і вгодованість. Школярі із роззявленими ротами спостерігали за цим науковим дійством.

Крім майстер-класів, відві­дувачів ярмарку розважали й інтелектуальними іграми та ви­с­тавою «Панянка-селянка» до Дня сільської жінки (15 жовтня), що презентував театр «Лінк» (керівник Валерій Свереда).

Вікторія НІКОЛАЄВА, спец. для «Подолянина».