П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
7 Травня 2010

«РОЗПАЮВАННЯ» ТРИВАЄ…

2 травня, незважаючи на те, що був вихідний день, голові РДА Михайлу ЖЕЛІЗНИКУ довелося терміново поїхати до Чабанівки. Звідти надійшло повідомлення про те, що там відбуваються незрозумілі речі: розбираються ферми, вивозиться метал, нищиться майновий комплекс колишнього потужного господарства з вирощування овець.

До цього часу Чабанівка належала до небагатьох сіл нашого району, яким вдалося оминути бездумний процес руйнації та розтягування колись колгоспного майна. Насамперед така «цнотливість» була зумовлена віддаленістю села від міста і складністю дороги до нього. Однак

схоже, що цьому було покладено край, або ж початок…

Коли ми приїхали до села, жодних зазначених дій не відбувалося. Можливо, далося взнаки святкування 1 Травня. Хоча це свято праці, а розтягувати і розкрадати майно – хіба ж це не праця?!

Також на місце подій прибули працівники міліції на чолі з головним правоохоронцем району Олександром ЗАВАДСЬКИМ і сільський голова Ігор СЕНДЗЮК. Останній запевнив, що дійсно, згідно з рішенням зборів пайовиків, нещодавно було продано 37 т металу.

Селянам заплатили по 2 гривні за кілограм. А телефонний скаржник – людина, котра хотіла закупити метал по 1,2 грн./кг. Усім цим процесом займався голова комітету, якого було обрано на зборах пайовиків.

Голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК відзначив, що, перебуваючи декілька тижнів тому в цьому селі, він пам’ятає, в якому стані були ці залізні ферми. За його підрахунками, селян обдурили вп’ятеро.

– У мене є великі сумніви, що ці металеві конструкції пішли на металобрухт. Вони були в гарному стані та цілком могли бути використані за своїм прямим призначенням. А це вже інша вар-тість, – відзначив голова РДА.

Сільський голова поскаржився, що, окрім цього випадку, нині почастішали спроби «приватизувати своє»: взяти шифер, каміння, метал.

– Протидіяти такому процесу неможливо. Ми не можемо забезпечити охорону об’єктів – на це потрібні кошти. Також поки що жоден з інвесторів не погодився взяти в оренду чи викупити цей майновий комплекс, – додав Ігор Ананійович.

Зрештою, Михайло ЖЕЛІЗНИК попросив усіх правоохоронців, сільського голову, начальника управління агропромислового розвитку РДА, аби вони зробили все, щоб унеможливити процес розкрадання майна.

– Ми повинні стати на заваді таким речам. Це ганебно, коли відбувається пряме розкрадання матеріальних цінностей, які збирали десятиліттями та які можуть бути корисними в майбутньому, – сказав голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК.

Зрештою, хочеться вірити, що величезний майновий комплекс у с.Чабанівка владі все ж таки вдасться відстояти, відвоювати у «приватизаторів» і, врешті-решт, у природи та знайти йому раціональне застосування. Так не хочеться, аби це село повторило долю десятків інших, в яких сьогодні не залишилося й сліду від ферм, тракторних станів, комор…