П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
17 Вересня 2010

МІСТ ВІДКРИЛИ ОФІЦІЙНО

Стихія, яка трапилася 23 червня, вчергове довела, наскільки ми залежимо від зовнішніх обставин і безсилі перед ними. Одразу чотири села (Чабанівка, Липи, Лисківці та Гута-Чугорська) залишилися відрізаними від світу – вода змила міст через р.Жван, який з’єднував ці населені пункти із райцентром. 

На подолання наслідків лиха було кинуто десятки людей, спецтехніку, залучено військових. За короткий час було створено тимчасову переправу. Разом з тим шляховики приступили до роботи зі зведення більш капітальної споруди. На місці, де вирувала стихія, побував голова ОДА Василь ЯДУХА. Із самого початку за ходом ліквідації лиха слідкував голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК. 

За підрахунками фахівців, для відновлення зруйнованого моста потрібна була сума в 3,75 млн.грн, яка, звичайно, і тоді, і сьогодні видається майже фантастичною. Тому фахівці прийняли рішення збудувати міст трохи нижче, де менш крутий берег і менший об’єм робіт. 

Одразу з резервного фонду обласного бюджету на будівельні роботи було виділено майже 300 тис.грн. За два з половиною неповні місяці міст було зведено. І хоча відкритий 14 вересня міст має статус тимчасового, самі ж будівельники та представники влади переконані, що це із ситуації «немає нічого більш постійного, ніж тимчасове». 

Як не крути, а міст справді заслуговує на похвалу. Тут потрібно врахувати скудне фінансування та строк, за який він виріс. 

Привітати жителів найвіддалішого куточка району із відкриттям моста приїхали заступник голови ОДА Вадим ГАВРІШКО, голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК, голова райради Іван РОМАНЧУК, перший заступник голови РДА Ніна ФАБІЯНСЬКА, заступник голови РДА Павло ДОВГОПОЛ, начальник філії облавтодору Василь ЧОРНИЙ і його колектив, який працював над зведенням нового моста.