П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
6 Липня 2012

БЕЗ ВОДИ, АЛЕ НЕ БЕЗ НАДІЇ

Продовжується будівництво територіаль-ного центру соціального обслуговування в смт Стара Ушиця, де люди похилого віку зможуть оздоровитись, підлікуватись, а також отримати соціальні послуги. За своїми обсягами він має бути найбільшим в області й охопить лікуванням і оздоровленням близько 50 осіб. 

3 липня на будівництві побували голова РДА Михайло ЖЕЛІЗНИК і депутат облради Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, за сприяння якого свого часу виділено 3,6 млн.грн. на будівництво цього центру (на сьогодні з них освоєно 2,3 млн.).

Цього ж дня Володимир Володимирович оглянув Староушицький обласний дитячий оздоровчий санаторій «Дністер». Як зазначив його головний лікар Валерій МАКОВЕЦЬКИЙ, уже декілька років тут є проблема з водопостачанням. Аби вирішити цю проблему, поряд із санаторієм було розпочато буріння свердловини. За проектом її глибина мала сягати 200 м, однак, прокопавши додатково ще 50 м, до води так і не дісталися, натомість санаторій заборгував підряднику 56 тис.грн. за додаткову роботу.

Тож на сьогодні дирекція санаторію має свердловину, має готову проектно-кошторисну документація на подальше будівництво водогону, водонасосної станції та мережі електропостачання, але не має води. Вся надія лише на гідрологів, які мають визначити, на якому рівні все-таки є вода, щоб продовжити буріння, і на Володимира Мельниченка, котрий пообіцяв допомогти з вирішенням проблеми.

Вл. інф.