Четвер, 18 Квітня 2024 р.
22 Лютого 2013

БАЗАР НЕ ЗДАЄТЬСЯ!

Вже тиждень тримає напругу ситуація довкола Центрального ринку і райспоживспілки.

Нагадаємо, що спроба Кам’янець-Подільського районного споживчого товариства обрати голову правління закінчилася конфліктом із пайовиками й підприємцями ринку. Голову на місце покійного Павла СВІРГОЦЬКОГО досі не обрали, а «базарники» стоять на своєму, пропонуючи кандидатуру Миколи САВЧУКА. Пояснити, чому в цю справу втрутився народний депутат Володимир МЕЛЬНИЧЕНКО, котрий став на захист підприємців, взявся його помічник Сергій ТИМЧУК.

– Центральний ринок підпорядкований райспоживспілці, він годує наше місто, наповнює бюджети й забезпечує людей робочими місцями. А його директора призначає голова правління спілки і укладає з ним контракт, – повідомив Сергій Артемович під час своєї прес-конференції. – Незабаром такий контракт закінчиться у теперішнього директора ринку Миколи Савчука. Надійні джерела повідомляють, що на його місце готують зовсім інших молодих осіб, яких дуже негативно сприймають працівники ринку.

Саме тому, за словами Сергія Тимчука, підприємці зібрали підписи й звернулися до керівництва спілки з проханням продовжити Миколі Савчуку контракт або включити його до списку кандидатів на посаду голови правління районного споживчого товариства.

– А він у свою чергу призначив би директором ринку надійну людину, яка може протистояти знищенню інфраструктури ринку, незаконній тіньовій приватизації, викупу торгових точок, павільйонів тощо, – каже помічник народного депутата. – Проте райспоживспілка до інтересів підприємців не дослухалася. На посаду голови правління хочуть обрати Валентину ДЯКОНОВУ, яка була заступником Павла Свір¬гоцького, а нині виконує обов’язки голови, – продовжує Сергій Артемович. – Вона ерудована й добре знає торгівлю. Але на цій посаді повинен бути чоловік, який зможе протистояти негативним впливам на спілку й ринок.

Працівникам ринку здалося підозрілим, що інтерес до райспоживспілки проявило керівництво з обласної спілки та навіть з Укоопспілки. Тому 842 підприємці принесли свої підписи до приймальні нардепа Володимира Мельниченка, аби той захистив їхні інтереси. Як повідомив представник депутата, люди знають, що відбувається приватизація й розподіл торгових точок. Вони стурбовані й налякані.

– У той же час починають поширюватися брудні чутки, що Мельниченко хоче захопити ринок і призначити свого керівника. Мова навіть ішла про мого сина. Хоча це неправда, і нардепу цього не потрібно! – запевнив Сергій Артемович.

Також ми хотіли почути і представників райспоживспілки, проте сама ж Валентина Дяконова поки що ситуацію коментувати відмовляється.