Четвер, 25 Квітня 2024 р.
28 Листопада 2014

АГРАРІЇ БОЯТЬСЯ ДОПОМАГАТИ?

Чому потужні агропромислові компанії відмовляються допомагати військовим? Саме це запитання вирішила всерйоз поставити ініціативна група волонтерів райради на чолі з Ніною СКАВРЕНЮК. Тому 21 листопада в сесійній залі запланували збори підприємців району. Щоправда, з 46 запрошених на зустріч з’явилися лише представники філії «Мрія» ТОВ СП «Нібулон», ВК «Іскра-2007», ДПФ «Деметра» та  ТОВ «Династія».

– На порозі – зима, а на сході є хлопці, які ходять у гумових шльопанцях, – каже Ніна Дмитрівна. – Нині ми маємо 230 мобілізованих у районі, які щодня потребують нашої підтримки. Багато аграріїв кажуть, що допомагають армії. Не знаю, хто і що передає на схід, але щодня я приймаю десятки дзвінків від військових, які благають про допомогу. Підприємці звітують, що купують бронежилети за 14 тисяч, але за цю суму ми можемо придбати три такої ж якості й допомогти не одному солдату. Маємо згуртуватися, бо гроші потрібні вже зараз. У нас немає чужих хлопців, мусимо допомагати всім, хто до нас звертається.

У свою чергу перший заступник голови РДА Анатолій КРІЛЬ сказав, що спробує ще раз зібрати агропромисловців, аби обговорити цю проблему.

– Страшенно обурює, коли хтось каже, що наші аграрії не допомагають тим, хто воює, – прокоментував зустріч начальник управління агропромислового розвитку Ігор ГАЙ. – Мені відомо, що підприємці допомогли на 752 тисячі гривень, але кожен робив це самостійно, а не через волонтерів. Це справа кожного – допомагати чи ні, і чи звітувати про зроблене. Кожен аграрій закріплений за конкретними селами. Ініціативна група може скоординовувати військових до конкретних підприємців.

Тетяна ХОПТЯР.