Четвер, 25 Квітня 2024 р.
30 Червня 2017

ТАКІ РІЗНІ СЕСІЇ

Цього тижня в районних громадах активізувалися депутати місцевих рад. Але якщо одні бажають працювати конструктивно і дбають про майбутнє своєї громади, то інші збираються у повному складі тільки через політичні амбіції.

ЗАКЛАЛИ ФУНДАМЕНТ ОПОРНОЇ ШКОЛИ

Одна сесія Гуменецької сільської ради, яка відбулася 26 червня, –  і в громаді є опорна школа з філіями і відділення дітей, сім’ї та молоді при місцевому територіальному центрі. За своїми функціями відділення нагадує центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що працює в районі. Але тепер громада матиме власних двох соцпрацівників. А ось із опорною школою не так усе просто і зрозуміло. Тому що досі в області їх було всього 4. Про функції та перспективи новоствореного закладу розповіла начальник відділу освіти, культури, спорту та туризму Гуменецької сільської ради Лілія СРІБНЯК.

– Опорною школою у громаді обрали Гуменецький НВК. Під нього створили і дві філії: Супрунковецький і Великозаліський НВК. Фактично тепер вони не будуть юридичними одиницями, а стануть філіями. Директор опорної школи відповідатиме і за школу, і за філії.

Таке нововведення принесе нам збільшення викладацьких годин, посилене державне фінансування для покращення матеріально-технічної бази, можливість подавати заявки на Європейські гранти.

Цього дня обранці затвердили і звернення Гуменецької сільської ради до Хмельницької облради щодо приєднання до громади села Цикова Чемеровецького району.

НОВИЙ ЗАКОЛОТ У СТАРІЙ УШИЦІ

Проте не так усе злагоджено і спокійно у Старій Ушиці, яка також веде мову про територіальне об’єднання громад. Цього тижня тут мала відбутися сесія селищної ради. Її пленарних засідань не було вже декілька місяців через відсутність кворуму.

Але якщо нарешті зібралися місцеві депутати, то тепер сесію їм завадили провести жителі селища. Закінчилися події навколо засідання селищного парламенту скандалами, образами і викликом поліції.

– Тоді як селищний голова Андрій КОТУЛЬСЬКИЙ був у Хмельницькому, в Господарському суді, де відстоював інтереси громади, депутати вирішили скликати сесію, аби висловити йому недовіру, – зателефонувала до редакції місцева мешканка, працівниця КП «Добробут» Леся ПЛЯКІНА. – Зрозуміло, що громада прийшла на захист очільника.

У нас зависло питання територіального об’єднання громад. Працівники «Добробуту» вже чотири місяці сидять без зарплати, бо наші обранці не можуть зібратися на сесію. А тут збіглися повним складом! 

– Конфлікт у селищі закінчився протоколом на директора місцевого комунального підприємства за дрібне хуліганство, – повідомив нам начальник районного відділення поліції Ігор КШЕМІНСЬКИЙ. – На щастя, до бійки діло не дійшло.

До речі, той суд, куди їздив селищний голова тоді, як вирували політичні пристрасті, селищна рада виграла. В результаті скасовано штраф у понад мільйон гривень, який ще 2011 року наклала обласна екоінспекція через відсутність дозволу на спецводовикористання.