Четвер, 25 Квітня 2024 р.
23 Березня 2018

СТАРЕНЬКИХ ПЕРЕСЕЛИЛИ, БО СТАЛИ ДОРОГИМИ

Декілька разів його відкривали… І щоразу кульки, музики, подарунки, чиновники різних рангів. На одне з відкриттів 2010 р. приїжджав навіть тодішній губернатор Василь ЯДУХА. Проте не прожило Жванецьке відділення стаціонарного догляду для постійного проживання і десятка років. Стало надто дорогим.

Навіть його закриття наробило чимало галасу в районі. Одні вбачали причину в підготовці місця для кабінетів керівництва Жванецької ОТГ, інші називали терцентр першою жертвою децентралізації, начебто громада немає можливості його утримувати. А насправді все набагато банальніше – недоукомплектованість. На баланс громади район його навіть не передавав.

Як розповів нам директор територіального центру соціального обслуговування РДА Павло ДОВГОПОЛ, розраховане відділення на 15 осіб, а проживало всього семеро. Обслуговували ж їх 9 працівників. Скупий районний бюджет не потягнув такої розкоші. За інформа­цією Павла Григоровича, мешканців цього відділення переселили до Староушицького терцентру, де, за його словами, вистачає місця та кращі умови проживання. Один чоловік відмовився від переїзду і повернувся додому, де за ним доглядатимуть соцпрацівники.

Подальша доля приміщення відділення наразі невідома.