Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
24 Квітня 2015

ТРИ ДНІ З КАВОЮ ТА ЛИЦАРЯМИ

ТРИ ДНІ З КАВОЮ ТА ЛИЦАРЯМИБрязкотом лицарських обладунків й ароматами кави з найбільшої в Україні турки манитиме Кам’янець на травневі свята. Вікенд вражатиме насиченою програмою фестивалю середньовічної культури «Форпост. Дух воїна» і фестивалю кави «Кам’янецька турка».

У Старій фортеці 1-3 травня на гостей «Форпосту-2015» чекатимуть масштабні лицарські турніри, середньовічний ярмарок, театралізовані дійства, уроки середньовічних танців, автентична кухня та фаєр-шоу, що супроводжуватимуться виступами середньовічних музик. Цьогорічний фестиваль організатори вирішили зробити сімейним заходом, тож значну частину програми розбавили дитячими майстер-класами і розвагами аніматорів.

Вечірня розважальна програма з лицарськими боями, вогняним шоу, музичними виступами цього року вперше відбуватиметься на площі Польський ринок, куди учасники фестивалю вирушать смолоскипною ходою прямо з фортеці. В рамках турніру також відбудеться благодійний аукціон на підтримку бійців АТО.

Квитки на фестиваль коштувати-муть 80 грн. на день, три дні фесту – 200 грн. А до 12.00 музей-заповідник впускатиме відвідувачів за звичною ціною вхідного квитка (20 грн. – для дорослих, 10 грн. – дитячий).

ТРИ ДНІ З КАВОЮ ТА ЛИЦАРЯМИВідволіктися від змагань брутальних лицарів на філіжанку запашної кави можна буде, відвідавши фестиваль «Кам’янецька турка», що вдруге проводитиметься в нашому місті. 1-3 травня 333 літри цього напою у велетенській турці, що торік увійшла до «Книги рекордів України» і згуртувала кавоварів міста, вабитимуть гостей на площу Польський ринок. Розгорнеться тут і стилізоване кавове містечко з ярмарком солодких смаколиків, майстер-класами професійного бариста, ворожінням на кавовій гущі, цікавими конкурсами й розвагами. На центральній сцені фестивалю свої таланти демонструватимуть поети, музиканти, співаки і танцюристи міста. А тим часом турка-гігант пригощатиме всіх своїм ароматним напоєм.

Детальні програми фестивалів шукайте у наступному номері «Подолянина».