Четвер, 25 Квітня 2024 р.
27 Листопада 2015

ЩО ОБГОВОРЮЮТЬ ХУДОЖНИКИ-ПЕДАГОГИ?

ЩО ОБГОВОРЮЮТЬ ХУДОЖНИКИ-ПЕДАГОГИ?Професія художника різних спеціальностей постійно в ТОП-20 популярних професій. У нашому місті наступність художньої освіти забезпечена від початкової до вищої. Тому якість знань з образотворчих дисциплін перебуває в епіцентрі уваги колективу дитячої художньої школи (директор Олена Савчук).

Аби відстежити напрямки розвитку предмета «Навчальний рисунок» у мистецьких закладах міста, 18 листопада у ДХШ було проведено два заходи. Відкрилася виставка учнів мистецьких шкіл міста та відбувся навчально-методичний семінар «Академічний рисунок – основа образотворчої грамоти в художніх школах».

Експоновані роботи, а їх понад 80, демонструють різноманітні методики викладання та досягнення учнів у царині академічного рисунка.

На семінарі викладачі-методисти Олександр Брензей, Тетяна Щербина, Катерина Дегтяр поділилися досвідом і продемонстрували добірки навчальних завдань із рисунка. Доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва К-ПНУ ім.Івана Огієнка Інна Березіна висвітлила значення рисунка в процесі підготовки до навчання у середніх спеціальних і вищих навчальних художніх закладах. Досвідом викладання рисунка поділилися викладачі дитячої школи мистецтв Валентина Лайтер і Галина Ярошевська та викладач НВК №9 Наталія Оцишена. Риску в роботі семінару підвів викладач мистецьких дисциплін К-ПНУ ім.Івана Огієнка Олександр Віштаченко.

Виставка, що зібрала цікаві та образні твори, працюватиме в художній школі до 18 грудня.

Катерина ДЕГТЯР, мистецтвознавець.