П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
22 Березня 2019

ПЕТРИК І МБК

У середу, 13 березня, Хмельницький камерний симфонічний оркестр і балет академічного ансамблю «Козаки Поділля» привезли до нашого міста музичну програму для наймолодших кам’янчан.

ПЕТРИК І МБКЮним хмельничанам полюбити оперну та симфонічну музику прос­тіше – для них філармонія має цикл програм знайомства зі світовою класикою. Кам’янецьким же дітлахам такий шанс випав уперше – і багато мам та педагогів вирішили не проминути нагоди познайомити дітей із якісним контентом. Не дивно, що в залі був практично аншлаг, а більшість глядачів ще не доросла до шкільного віку.

Першу частину програми, най­хітовіші хіти із суперпопулярної сюїти Едварда Гріга «Пер Гюнт», діти сприйняли без ентузіазму. Лише на останньому творі, всім відомому «В печері гірського короля», почалися масові танці в проходах. За ними із лож другого ярусу занепокоєно спостерігав менеджмент МБК. «Зовсім новенькі крісла, шкода ж, якщо поламають!» – бідкалися працівники. Та пустощі скінчилися з останніми акордами «Пер Гюнта» – і нарешті настав час другої дії. Симфонічна казка Сергія Прокоф’є­ва «Петрик і вовк» (1936) давно стала тією абеткою, за якою діти знайомляться з музичними інструментами. Хмельничанам під керівництвом досвідченого диригента Сергія Леонова вдалося наповнити її м’яким гумором і символізмом.

Зважаючи на бурхливі оплески наприкінці спектаклю, можна зробити висновок, що Кам’янець зголоднів на такі просвітницькі заходи. І хочеться, щоб перша дитяча програма від Хмельницького симфонічного виявилася не останньою.

Ірина ПУСТИННІКОВА.