Четвер, 18 Квітня 2024 р.
11 Лютого 2011

ГРОМАДСЬКА РАДА НАБИРАЄ ОБРИСІВ

16 лютого, о 14.00, у сесійній залі міськради пройдуть установчі збори громадської ради при виконкомі міськради. Як колегіальний консультативно-дорадчий орган, громадська рада утворюється на підставі постанови Кабміну для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, врахування громадської думки.

Cкладатиметься вона з усіх охочих представників інститутів громадянського суспільства, хто у встановлені терміни подав усі необхідні матеріали та зареєстрував свого представника для участі в установчих зборах. 

За період із 17 січня до 5 лютого до ініціативної групи подали  документи 67 інститутів громадянського суспільства.

Найбільше заяв надійшло від громадських організацій – 45. Якщо перенести вплив дії ІГС, які подали документи для участі в раді, на населення, то охоплено його понад 70% (пенсіонери, ветерани, інваліди, роботодавці, підприємці, молодь, діти, «чорнобильці», інші малозахищені категорії, політичні партії).

Список кандидатів на членство в раді сформований в алфавітному порядку та готовий до голосування. Серед 67 кандидатів у члени ради: 55 мають вищу 

освіту, 8 – вчені та почесні звання, 25 мають державні нагороди, 16 мають досвід роботи у виборчих органах влади, 52 є керівниками інститутів громадського суспільства. 40% претендентів на членство в раді – жінки.

Ініціативна група.