Четвер, 25 Квітня 2024 р.
23 Квітня 2010

ЗАЗІХНУЛА НА СВЯТЕ

Сквер ТанкістівПалійка, зробивши свою чорну справу, спробувала втікти. Але мерзотниці не вдалося сховатися від охоронців порядку. Саме тоді неподалік проходив наряд патрульних контрактної роти. Прапорщики Михайло ШЕВЧУК і Василь ХАЛУПНИЙ у темряві помітили двох осіб і поспішили до пам’ятника. Не встигли дійти до нього, як раптом усе спалахнуло. Хлопці одразу затримали зловмисницю, яка, ледве тримаючись на ногах, намагалася сховатися за пам’ятником.

Її подруга, яка проходить у цій справі як свідок, відразу сказала правоохоронцям, що вандалку звати Ірина КОРОЛЬ, що їй 19 років, і мешкає вона у будинку №43 на вул.Пушкінська.

Злочинницю одразу ж відвезли до лікарні для встановлення ступеня сп’яніння. У крові ганебниці виявилося 3,4 проміле алкоголю (можна припустити, що вона випила близько 1 л горілки).

Нині дівчина перебуває в ІТТ. За фактом вандалізму порушено кримінальну справу за ст.297 ККУ (наруга над могилою). Як виявилося, Ірина КОРОЛЬІрина КОРОЛЬ неодноразово порушувала Закон, вона – частий гість міськвідділу міліції: має 12 притягнень за підпали дверей кам’янчан і зловживання алкоголем.

Хто ж виростив таку людину, якщо її можна так назвати, яка не має в душі нічого святого? Невже наші діди та прадіди проливали кров за мир, за рідну землю, щоб потім по ній ходили такі нащадки? Декілька років тому вже траплялося схоже. Минулого року приблизно в цей самий час у сквері Танкістів на деревах з’явилася німецька свастика. Ще раніше двічі викрадали зірку від Вічного вогню з метою здачі на металобрухт.

…Коли вранці сквером Танкістів йшов ветеран, через побачене не зміг втримати сліз, адже не один його побратим віддав життя за мир і спокій. Такого розпачу в очах та душевної гіркоти ми ще ніколи не бачили…

Виникає логічне запитання: куди дивляться батьки таких нелюдів, які не цінують чужої праці та яким начхати на святе? Та у них, напевне, навіть поняття такого не існує. Чомусь стало нормою вкрасти або розбити урну, ліхтар чи каналізаційний люк, зламати дерево чи лавку, розмалювати будинки, зруйнувати огорожі на могилах, не оминувши навіть квітів, які посадив хтось дбайливий, аби милували око перехожим.

На початку тижня директор КП «Кам’янецький парк» Людмила ДУЖЕВА ледве не плакала, розповідаючи, як висадила на клумбах перед міськвиконкомом братки, а на ранок жодного кущика не залишилося. Така ж доля спіткала дубки, які посадили у сквері Танкістів: за ніч їх повисмикували так само, як і троянди та туї біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам…