Четвер, 18 Квітня 2024 р.
22 Червня 2012

ПІН-КОД ДЛЯ ТОВАРИША

28-річний мешканець ра­йону й подумати не міг, що зняття грошей у присутності товариша коштуватиме йому 400 грн. 

11 червня до міськвідділу міліції із заявою про зникнення коштів з банківського рахунку звернувся Леонід (ім’я змінено), який вважав, що гроші вкрали комп’ютерні хакери. Працівники карного розшуку провели перевірку і знайшли злодія. Нечистим на руку виявився чемний, перевірений роками товариш. 

У переддень крадіжки Леонід разом із подругою гостювали в його родині. В неділю зранку жінки пішли в місто, а чоловіки пили пиво. Товариш, зіславшись на необхідність купити цигарок, пішов до крамниці. Але перед цим витягнув з кишені куртки друга його банківську картку. Зумів і цигарок купити, і гроші зняти, бо підгледів пін-код. 

– Нікого вже не дивує, що через гроші забувають про дружбу, – за­значає старший оперуповноважений СКР Володимир ГУМЕННИЙ. – Збагатившись чотирма сотнями, чоловік втратив друга та чесне ім’я. 

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст.185 (крадіжка) ККУ, санкція якої передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до 2-х років, або позбавлення волі до 3-х років. Крапку в цій справі поставить суд. 

Наталія КАСАПЧУК, помічник начальника міськвідділу міліції із ЗГ та ЗМІ.