Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Листопада 2018

ВРІЗАВ ДУБА – ОТРИМАВ СУДИМІСТЬ І ШТРАФ

За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в бюджет сільської ради буде відшкодовано 22 тис.грн. шкоди, завданої незаконним вирубуванням дерев у лісі, вчиненим на території природно-заповідного фонду.

Встановлено, що вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 27 лютого 2018 р. місцевого жителя визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.185, ч.1 ст.246 КК України, та на підставі ст.70 ККУ призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5100 грн.

Згідно із вказаним вироком, який 30 березня 2018 р. набрав законної сили, засуджений, перебуваючи поблизу с.Оринин, вчинив незаконне вирубування дерев у лісі, що розміщений на території природно-заповідного фонду при таких обставинах. 26 грудня 2017 р. засуджений, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне вирубування дерев, що належать ДП «Кам’янець-Подільське лісове господарство», перебуваючи в лісовому масиві, що розташований на околиці с.Оринин, всупереч встановленому порядку вирубування лісу, без лісорубного квитка, умисно, з обходу №2 кварталу 15 виділу 1, здійснив незаконне вирубування дерева породи дуб об’ємом 2,11 куб.м.

Умисними діями засуджений спричинив шкоду державному підприємству «Кам’янець-Подільське лісове господарство», яка, за розрахунками, відповідно до додатка №1 до Постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 р. №541 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд», становить 21969 грн. 05 коп.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура заявила позов в інтересах Орининської сільської ради до місцевого жителя про відшкодування шкоди, завданої незаконним вирубуванням дерев на суму 22 тис.грн.

– Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду позицію прокуратури підтримано і позов задоволено, – повідомив керівник міс­цевої прокуратури Олександр ГОНЧАР.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура.