Субота, 20 Квітня 2024 р.
13 Червня 2014

СКЕЛЕДРОМ ЧЕКАЄ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ

СКЕЛЕДРОМ  ЧЕКАЄ ЧЕМПІОНАТУ УКРАЇНИ  Наше місто завжди приваблювало скелелазів, а тепер приваблюватиме ще більше. 7-8 червня в Кам’янці-Подільському було проведено другий етап найбільших українських комерційних змагань зі скелелазіння «BoulderRING by Shalagins».

Старти відбулися в незвичному місці – на колишній території заводу «Електроприлад», де було встановлено новий мобільний скеледром – один з найкращих в Україні.

– Цей скеледром нам побудувала спеціалізована фірма «UkrHolds» за фінансової підтримки підприємця Миколи Сосули, – розповідає президент міської Федерації альпінізму і скелелазіння Олександр Томашевич. – Він призначений для проведення змагань високого рівня, через місяць тут навіть відбудеться чемпіонат України. Скеледром розбірний і мобільний, а площини відповідають чинним європейським вимогам.

Змагання зібрали близько 100 учасників з України та близького зарубіжжя, які боролися в двох групах: «Аматори» і «Спортсмени». Половину призових місць серед «Спортсменів» вибороли кам’янчани: Марічка Муляр перемогла серед жінок, а Віктор Білий і Ярослав Шафранський зайняли відповідно ІІ і ІІІ місця серед чоловіків. Ще одна кам’янчанка Олена Байдюк пробилася до фіналу, але не змогла потрапити у призери.