Четвер, 28 Березня 2024 р.
8 Липня 2011

ТАКИХ МІСТКІВ…

ТАКИХ МІСТКІВ...Заручниками містка, що єднає вулиці Руську та Онуфріївську, неподалік від порохових складів, стали жителі 14 будинків останньої. Встановлений 2000 р. на заміну дерев’яному, він став чудовою можливістю для багатьох людей скоротити шлях зі Старого міста до Нового плану.

– Колись на цьому місці була дерев’яна кладка, – розповідає одна із жительок Онуфріївської пані Валентина, – і в місто ми могли потрапити тільки через неї. Або ж ішли вузькою стежкою вздовж каньйону до Новопланівського мосту, чи обходили через Польські фільварки. 11 років тому кладку змило водою. Довго ми оббивали владні пороги, аби нам облаштували нинішній, із металевими опорами, місток. Тепер він знаходиться в аварійному стані, влада каже, що на його ремонт треба аж 18 тисяч гривень. Але поки у міському бюджеті коштів на цей ремонт не передбачено. Можливо, вони будуть, але коли – невідомо. Називається, хочете – чекайте, ні – ремонтуйте самі.

«Швидка» на Онуфріївську за таких обставин заїхати не може. Автомобіль медики залишають на Руській і, оминаючи дірки у містку та прогнилі дошки, йдуть на виклик. Таксисти, почувши адресу, навідріз відмовляються їхати – людям доводиться виходити аж до Вітряної брами.

Дітям (а їх на вулиці 15), взагалі, перш ніж випустити на вулицю, батьки суворо наказують на містку не те, що не гратися, а й самим не ходити. Нещодавно маленька дівчинка з необережності провалилася в одну з дірок на містку: добре, що та була поблизу берега. А якби дитина впала у воду?! Одна з автівок, яка намагалася проїхати містком, теж потрапила заднім колесом у таку діру…

Востаннє ремонт містка проводили 2002 р. Нині ж його гарний стан турбує хіба що тих, котрі користуються ним щодня. Здавалося б, дрібна проблема, порівняно із глобальними, які на сьогодні є в місті. Та якщо все будемо списувати до рівня «значне-незначне», навряд чи буде толк.