П'ятница, 29 Березня 2024 р.
30 Січня 2015

АРГЕНТИНСЬКІ ПРИСТРАСТІ УКРАЇНСЬКОГО ТАНГО

Піддатись спокусі ніжних голосів, зануритися в хвилю чуттєвих мелодій і зрештою кинутися у вихор пристрасного танцю кам’янчан кличе вечір танго «Червона троянда». 14 лютого його влаштовує Клуб поціновувачів оперного мистецтва «Секвенція».

АРГЕНТИНСЬКІ ПРИСТРАСТІ УКРАЇНСЬКОГО ТАНГОПереплетені з оперними голосами Олени Лютаревич і Оксани Томків спокусливі мелодії латиноамериканського танцю тут майстерно розбавлятимуть майстер-класами хореографів львівської школи танго, делікатно прикрашатимуть любовною лірикою поетів і щедро приправлятимуть смаколиками аргентинської кухні. Тож у День святого Валентина насолодитись латиноамериканськими пристрастями до залу-ресторану «Bellagio» («Гала-Готель») запрошують усіх закоханих не лише в свою другу половинку, але й класичну музику.

– Ідея влаштувати в Кам’янці вечір у стилі танго визрівала в мене близько чотирьох років, адже хотілося провести його не лише в компанії музики, але й затишній атмосфері з келихом вина і танцмайданчиком поруч, – каже одна з організаторів вечора Олена Лютаревич. – Адже коли я вперше почула старовинне українське танго, воно почало асоціюватися мені з таким собі шансоном минулих століть. Тож 14 лютого хочемо провести екскурс у спокусливий світ пісні, музики, любовної лірики і пристрасного танцю. Аби всі, хто завітає на «Червону троянду», змогли уявити собі затишну атмосферу старого Львова, через навстіж відчинені вікна кав’ярень якого лунають мелодії танго. Всіх, хто прийде на цей вечір, чекає виключно «жива» музика і живе виконання драматичного танго у найрізноманітніших його проявах.

У першій частині вечора на глядачів чекає неперевершене українське танго галицького композитора Богдана Веселовського у виконанні Олени Лютаревич, яка в компанії Оксани Томків продовжить концерт піснями з репертуару легендарного аргентинця Астора Пьяццолли. Музична частина вечора, звісно ж, не обійдеться без мелодійного акордеона, двох фортепіано, флейти та віолончелі, котрі візьме до рук понад десяток професійних музикантів нашого міста.

Кохання, пристрасть та емоції вируватимуть і на танцювальному майданчику «Червоної троянди», де кожен вокальний чи музичний номер супроводжуватимуть майстерні «па» засновників школи аргентинського танго «Barrio de Palermo» зі Львова. Для відвідувачів вечора виконавці класичного аргентинського танцю підготували і спеціальні майстер-класи, які впродовж вечора даватимуть усім охочим. Разом із львівськими хореографами засновниці Клубу поціновувачів оперного мистецтва, сестри Інга та Олена Лютаревич, сподіваються відкрити в Кам’янці й першу танцювальну школу танго. Ідею вже подали місцевій Спілці хореографів.

– Дуже багато людей у Кам’янці хотіли б навчитися танцювати танго, і я перша в цьому списку, – додає Олена Лютаревич, – утім у нашому місті, на жаль, немає жодного хореографа, який досконало володіє цією технікою. Танці – це моя пристрасть. І коли на «YouTube» я побачила відео танцюристів «Barrio de Palermo», котрі танцювали просто в холі одного із львівських готелів, у моїй уяві одразу ж постала картина, як у Кам’янці в розпал туристичного сезону на літніх майданчиках, у парках чи Старому місті танцюють танго. Викладачі львівської школи погодились приїжджати до нас і давати відкриті майстер-класи всім охочим, а також навчати азам танго місцевих бальників, які в подальшому могли б розвивати цей напрямок у нашому місті. Тож якщо вдасться організувати групу, відкриття школи не за горами.

Атмосферу пристрасної Аргентини заохочують підтримати і відвідувачів вечора танго, причому не лише відповідним романтичним настроєм, але й гардеробом у червоно-чорних тонах. Утім дрес-коду, кажуть організатори, можна й не дотримуватися. Так само не обов’язково приходити на вечір з парою, адже завітати на «Червону троянду» запрошують навіть із дітьми.

Майстерність танцівників із «Barrio de Palermo» кам’янчани зможуть побачити й під час фестивалю оперного мистецтва та класичної музики «Опера в мініатюрі», який на липень запланувала «Секвенція». В рамках фестивалю вже запланували вечір танго на відкритому літньому майданчику одного з місцевих ресторанів.

Отримати запрошення на вечір танго «Червона троянда» у «Bellagio» можна, звернувшись за телефоном: 067-940-91-93.