Четвер, 18 Квітня 2024 р.
20 Червня 2014

КВІТКА НА КАМЕНІ РОЗПУСКАЄТЬСЯ У ВІКІПЕДІЇ

КВІТКА НА КАМЕНІ РОЗПУСКАЄТЬСЯ У ВІКІПЕДІЇВікіпедія тісніше познайомилася із Кам’янцем. Адже 13 червня в стінах Кам’янець-Подільської міської центральної бібліотеки проводився незвичний конкурс «Вікідень». Його учасники, завдяки програмі «Бібліоміст», поповнювали інформаційні засіки популярної онлайн-енциклопедії інформацією про своє місто.

Проведенню заходу передувала досить змістовна підготовча робота всієї команди «Вікідня». Було облаштовано інформаційний стенд «Кам’янець – острів скарбів», на полицях якого користувачі могли попередньо ознайомитись із друкованими джерелами інформації про край, з їхньою допомогою підготувати повідомлення про історичні події, міфи, легенди, героїв регіону і перевірити свої знання про Кам’янець-Подільський.

У результаті 6 учасників-патріотів рідного міста підготували змістовні та цікаві статті для публікації у Вікіпедії. Серед них: «Відзнака року» (Леся Повар); «Олексійчук Микола Андрійович» (Катерина Васильчук); «Тунгуський метеорит на Поділлі» (Катерина Васильчук); «Фестивалі Кам’янця-Подільського» (Анна Дачковська); «Кам’янець-Подільська Тріумфальна арка» (Діана Вонсович); «Кам’янецький кат» (Юрій Лопатовський); «Бойцова Маргарита» (Анжела Павлишена); «Плющ Тамара» (Анжела Павлишена).

Аліна ПЕРЕБЕЙНІС.