Четвер, 25 Квітня 2024 р.
16 Січня 2015

У КОМУНАЛЬНИХ АВТОБУСАХ НА ГРИВНЮ ДОРОЖЧЕ

У КОМУНАЛЬНИХ АВТОБУСАХ НА ГРИВНЮ ДОРОЖЧЕУ Кам’янці зростають тарифи на проїзд у комунальному транспорті. З 1 лютого ціна на квитки в автобусах КП «Комунтранссервіс» замість звичних 1,5 грн. становитиме 2,5 грн. Таку цифру затвердили рішенням виконавчого комітету міськради, який збирався на засідання 15 січня.

Досі чинний для комунальних автобусів тариф міська влада затверджувала ще 2008 р., тож тепер підвищення плати обгрунтовує високими цінами на дизпальне (липень 2008 ­ 7,25 грн./л, січень 2015 ­ 17,00 грн./л) і зро­станням рівня мінімальної зарплати (липень 2008 ­ 525 грн., січень 2015 ­ 1218 грн.). 2014 р. збитки «Комунтранссервісу» досягли позначки 500 тис.грн.

Нову вартість проїзду вираховували працівники департаменту економіки та розвитку інфраструктури міськради, а на початку тижня обговорювали на громадських слуханнях. Утім громада в «економічній обгрунтованості» ціни на квиток комунальних автобусів засумнівалася. Чимало нарікань у кам’янчан було щодо технічного стану автобусів, поведінки водіїв і безквиткового перевезення пасажирів. Тож, аби слідкувати за порядком на комунальних марш­рутах, у виконкомі вирішили створити спеціальну робочу групу, яку очолив представник ГО «Єдність ­ наша сила» Сергій Харламов.

Засмутивши новими тарифами, чиновники, втім, потішили кам’янчан і новими пільгами. Адже відтепер безкоштовно комунальними автобусами в період навчального року зможуть їздити школярі. Жодних проїзних документів учням молодшого віку для цього оформляти не потрібно, а от старшокласників (8­11 клас) до комунальних автобусів пропускатимуть лише за наявності учнів­­ського квитка.

Нагадаємо, що вартість проїзду в міських маршрутках складає 3 грн.