П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Січня 2014

У ПОТЯГ – БЕЗ ЧЕРГ І МОРОКИ

У ПОТЯГ - БЕЗ ЧЕРГ І МОРОКИВіднедавна в кам’янчан з’явилася можливість подорожувати потягом за електронними квитками, обминаючи каси. Такий дарунок напередодні Нового року пасажирам зробила «Укрзалізниця».

Ще на початку 2013-го пасажири мали змогу купувати квитки через Інтернет, однак свої придбання вони змушені були обмінювати в касах. Відтепер кам’янчанам достатньо буде в Інтернеті придбати та проплатити квиток, отримати його на адресу електронної пошти, роздрукувати на принтері – й… щасливої дороги. Інформацію з квитка під час посадки у вагон підтверджуватиме провідник за допомогою мобільного терміналу контролю документів, яким буде зчитуватися QR-код. Усі електронні квитки мають статус розрахункового документа, яким можна відзвітувати про відрядження.

Як повідомила старший квитковий каси Кам’янець-Подільського залізничного вокзалу Наталія ПОСТНІКОВА, ще в серпні за такою схемою купували квитки на 120 потягів, однак кам’янецький напрямок до цього переліку не потрапив. 25-26 грудня ноу-хау дійшло і до нас. Електронні квитки впроваджено на потяги №139/140, 173/174, які курсують з міста до столиці і назад. Також ця послуга стане доступною ще для 25 потягів інших напрямків.

– Таке нововведення не лише зекономить час мандрівників, а й зменшить черги в касах вокзалу, – пояснює Наталія Михайлівна. – Придбати електронні квитки можна лише через онлайн-систему продажу офіційного сайту «Укрзалізниці» (booking.uz.gov.ua). Оформлення електронних квитків припиняється за годину до відправлення потяга.

Наразі кам’янчани звикають до змін, і поки що лише одиниці вирушають у мандри за власноруч роздрукованими електронними квитками.