Четвер, 28 Березня 2024 р.
2 Лютого 2018

ЧИ ДОПОМОЖЕ ТЕНДЕР ЧОТИРИЛАПИМ БЕЗХАТЬКАМ

Долю безпритульних собак укотре вирішували минулої п’ятниці у міськраді захисники тварин і фахівці держустанов. Небайдужих до братів наших менших зібралося чимало. Питання обговорювалися болючі й актуальні, не обійшлося без критики та гострих запитань. Але як би не підвищувався градус напруги під час круглого столу, всі були одностайними, що місту потрібен притулок для тварин, і навіть обговорили перші кроки до його створення.

ЧИ ДОПОМОЖЕ ТЕНДЕР ЧОТИРИЛАПИМ БЕЗХАТЬКАМДиректор департаменту ЖКГ Олександр БАБЧИНСЬКИЙ презентував відповідний проект, розроб­лений ще декілька років тому. Тоді притулок запланували облаштувати на 2 гектарах землі на проспекті Грушевського, за ветеринарним факультетом ПДАТУ. Згідно з розрахунками на 2013 р., вартість будівництва І черги становила 3 млн. 736 тис.грн. Тоді коштів не знайшлося, тож задум припадав пилом.

– Оскільки на сьогодні вартість робіт застаріла, міська влада вирішила провести корекцію проекту та шукатиме фінансові можливості для його поетапного будівництва, – пообіцяв заступник міського голови Сергій БАБІЙ.

Щоправда, коли і як усе це буде, невідомо. А тварини при цьому страждають і потребують допомоги вже. Чим можуть, їм допомагають пересічні кам’янчани, зокрема і ГО «Душа бродяги». Саме вони, власне, і зініціювали збирання підписів за петицію про створення притулку, якій вдалося набрати необхідну кількість голосів на сайті міськради. Підтримали цю ідею й депутати. Втім, чи вдасться реалізувати задумане, й досі під знаком запитання.

– Притулок – це дуже добре, але такий проект довгостроковий, – зазначила представник ГО «Душа бродяги» пані Олена. – А нам уже сьогодні вкрай потрібні приміщення, теплий куточок, де б могли перетримати собачок після стерилізації, хворих або тих, яких знайшли на вулиці та шукаємо для них господарів.

Як запевнив Сергій Віталійович, міська влада готова передати громадським активістам захисту тварин 120 тис.грн. для відловлювання, стерилізації та вакцинації собак, а також виділити громадській організації землю для будівництва спецприміщень. Утім волонтерів не надто тішить такий розвиток подій. Адже, щоб отримати обіцяні кошти, вони мають виграти тендер. Та, попри все, опускати рук у благородній справі не збираються.

Галина МИХАЛЬСЬКА.