П'ятница, 29 Березня 2024 р.
5 Серпня 2022

ХРИСТИЯНСЬКІ ВИТОКИ ДЕРЖАВНОСТІ

Цього року 28 липня, в День хрещення України-Русі, вперше на офіційному рівні відзначали Свято української державності, яке Президент України Володимир Зеленський встановив своїм указом минулого року в 30-ту річницю Незалежності.

Таким чином хочемо підкреслити тисячолітню спадщину українського державотворення, яке руками російських істориків північний агресор хотів чимало разів привласнити. О 9-й годині, як і щодня, відзначення розпочалося з хвилини мовчання, коли присутні вшанували всіх полеглих у боротьбі за українську свободу та самобутність нашого народу, який нині виборює право власного існування.

Міський голова Михайло Посітко зазначив, що завдяки Хрещенню Україна здобула міжнародне визнання в родині європейських держав. Нині у війні з російським агресором українці обов’язково переможуть, адже на нашому боці Бог, правда і українська армія, яка захищає небо над нами і відбиває атаки ворожої орди. Після цього священнослужителі Духовної ради дякували Всевишньому за дар Хрещення, молилися за мир і просили в Бога опіки для міста, влади та народу. Наприкінці ж спільно здійснили молитву благословення в ім’я Боже для всієї громади. Ввечері ж відбувся концерт християнських груп та церковних колективів у Європейському сквері, адже корені нашої державності сягають Володимирового Хрещення у Дніпровських водах. Тож не згине Україна, ні її слава, ні воля, поки ми будемо вірні тій присязі Богові, яку тисячу років тому склав наш Великий князь.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ,
секретар Духовної ради християнських церков м.Кам’янця-Подільського.