СЕРЕДА, 25 КВІТНЯ 2018 р.
ПРИВАТНА ГАЗЕТА ЗАСНОВАНА 26 ГРУДНЯ 1992 р.

06.07.2012
ХОЧЕТЕ ЯКІСНЕ МОРОЗИВО - ПРИГОТУЙТЕ ВЛАСНОРУЧ
Влітку так хочеться поласувати морозивом як діткам, так і дорослим. Але не завжди споживання цього продукту приносить користь, бо в гонитві за збагаченням несумлінні виробники використовують неякісну і дешеву сировину. До того ж все воно нашпиговане ароматизаторами, барвниками, консервантами, стабілізаторами та іншою «хімією». Тож якщо ви хочете бути впевненими, що їсте натуральне морозиво, виготовлене із молока, то приготуйте його власноруч. Пропонуємо декілька рецептів цього десерту.
1. Закип’ятіть 1 л молока (замість молока можна взяти вершки жирністю не менше як 30%) і охолодіть до кімнатної температури. 4 яйця збийте з 1 скл. цукру і поступово влийте в молоко. Молоко (чи вершки) поставте на вогонь і перемішуйте, але до кипіння не доводьте. Як загусне, зніміть з вогню, охолодіть і поставте в морозилку на
3 год. За смаком можна додати фрукти, какао, горіхи, згущене молоко.
2. Діткам можна приготувати морозиво за таким рецептом: 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 4 ст.л. сепараторної сметани (можна використати збирану) - все це збити блендером або міксером і заморозити. Можна додати ванільний цукор, какао, ягоди тощо.
3. Ще один рецепт. 3 яєчні жовтки збити з 0,5 скл. цукру до однорідної маси, додати 0,5 скл. сметани або вершків, перемішати, поступово влити 1 скл. кип’яченого молока кімнатної температури, перемішати, додати ванілін. Поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи. Коли почне гуснути, зняти з вогню. Головне - не перегріти. Суміш швидко охолодити, опустивши каструлю в холодну воду. Ставимо в морозильну камеру і кожні
30 хв. помішуємо, аби не утворювалися великі кристали льоду. Так робимо впродовж 3-х год.
Смачного!