Логін:
Пароль:
Реєстрація
Забули свій пароль?
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:

 


   

ВІВТОРОК, 19 ВЕРЕСНЯ 2017 р.
ПРИВАТНА ГАЗЕТА ЗАСНОВАНА 26 ГРУДНЯ 1992 р.

06.07.2012

ХОЧЕТЕ ЯКІСНЕ МОРОЗИВО - ПРИГОТУЙТЕ ВЛАСНОРУЧ

Влітку так хочеться по­ласувати морозивом як діткам, так і дорослим. Але не завжди споживання цього продукту приносить користь, бо в гонитві за збагаченням несум­лін­ні виробники вико­рис­товують неякісну і дешеву сировину. До то­го ж все воно нашпиговане ароматизаторами, барвниками, кон­сервантами, стабілізаторами та іншою «хімією». Тож якщо ви хочете бути впевненими, що їсте натуральне морозиво, виготовлене із молока, то приготуйте його власноруч. Пропонуємо декілька рецептів цього десерту. 
1. Закип’ятіть 1 л молока (замість молока можна взяти вершки жирністю не менше як 30%) і охолодіть до кімнатної температури. 4 яйця збийте з 1 скл. цукру і поступово влийте в молоко. Молоко (чи вершки) поставте на вогонь і перемішуйте, але до кипіння не доводьте. Як загусне, зніміть з вогню, охолодіть і поставте в морозилку на 
3 год. За смаком можна додати фрукти, какао, горіхи, згущене молоко. 
2. Діткам можна приготувати морозиво за таким рецептом: 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 4 ст.л. сепараторної сметани (можна використати збирану) - все це збити блендером або міксером і заморозити. Можна додати ванільний цукор, какао, ягоди тощо. 
3. Ще один рецепт. 3 яєчні жовтки збити з 0,5 скл. цукру до однорідної маси, додати 0,5 скл. сметани або вершків, перемішати, поступово влити 1 скл. кип’яченого молока кімнатної температури, перемішати, додати ванілін. Поставити на слабкий вогонь, постійно помішуючи. Коли почне гуснути, зняти з вогню. Головне - не перегріти. Суміш швидко охолодити, опустивши каструлю в холодну воду. Ставимо в морозильну камеру і кожні 
30 хв. помішуємо, аби не утворювалися великі кристали льоду. Так робимо впродовж 3-х год.  
Смачного!

Повернення до списку