• ШАНОВНІ КАМ’ЯНЧАНИ!
  • ТЕРМІНОВО ПОТРІБНА ДОПОМОГА!!!

Логін:
Пароль:
Реєстрація
Забули свій пароль?
Увійти як користувач:
Увійти як користувач
Ви можете увійти на сайт, якщо ви зареєстровані на одному з цих сервісів:

 


   

ПОНЕДІЛОК, 29 ТРАВНЯ 2017 р.
ПРИВАТНА ГАЗЕТА ЗАСНОВАНА 26 ГРУДНЯ 1992 р.

21.09.2012

КРУГЛОБОКА ПАНАЦЕЯ

Yabl.jpgЯблуко чи не найдавніший із фруктів, відомий ще з біблейських часів. Його почали використовувати для виготовлення чаїв: розрізали плід на пластиночки, заварювали окропом, настоювали і пили при сечокам’яній хворобі.
З дикої яблуні виготовляють
екстракт яблучнокислого заліза. Яблуко багате на вітаміни і залізо - варто його розрізати навпіл, як місце зрізу на очах темніє. А яблучна кислота допомагає при подагрі, ревматизмі, кашлі, охриплості, катарі шлунка, колітах.
Печені яблука їдять при хронічних запорах, а свіжі корисні при гіпацидному гастриті, коліті, дискінезії жовчних шляхів, авітамінозах. Свіжонатерті використовують для лікування саден на шкірі, опіків, відморожень, тривалого незагоювання виразок, тріщин на сосках у жінок, які годують груддю. В косметиці яблучні аплікації та маски застосовують при запальних захворюваннях шкіри.
Цей дивовижний фрукт полюбляють і господині, які готують яблучний сік, сироп, компот, джем, повидло, яблука сушені чи мочені тощо.

ЦІЛЮЩИЙ ЯБЛУЧНИЙ ОЦЕТ

А сьогодні мова піде про цілющий яблучний оцет. Він корисний при підвищеному кров’яному тиску, мігренях, ядусі (астмі), головному болі, артриті, високій температурі, опіках. Досліджено: якщо приймати 3-4 рази на день, після їди, по 2 ч.л. яблучного оцту, розведеного в
1 склянці води, можна забути про дієти. Такий розчин за своїм складом подібний до шлунковому соку, велика кількість якого необхідна нашому організму, аби переварити білкові та жирні страви. В яблучному оцті містяться такі кислоти: яблучна, молочна, аскорбінова і оцтова. Крім того, букет життєво важливих мінеральних речовин: калій, фтор, магній, залізо, а також вітаміни, пантотенова кислота і пектин. Всі ці компоненти позитивно впливають на організм людини, очищають від шлаків і захищають від негативних впливів навколишнього середовища.
Навіть здоровим людям корисно щодня пити такий напій: на
1 скл. води - 1 ст.л. меду і 1 ст.л. яблучного оцту.
Найціннішим є оцет, приготовлений у домашніх умовах, який не містить домішок і спирту. Отож, відбірні яблука (краще твердих і кислих сортів) натерти на крупній тертці разом із серцевиною. Покласти в скляну банку і залити теплою кип’яченою водою (1/2 л води на 400 г яблучної каші). На кожен літр води додати по 100 г меду чи цукру і по 10 г хлібних дріжджів. Посуд із сумішшю 10 днів зберігати відкритим при температурі 20-300, бажано в темному місці, або накрити чорною тканиною, але горловину залишити відкритою. Вміст перемішувати 2-3 рази на день дерев’яною ложкою.
Через 10 діб кашицю перекласти в марлевий мішечок і відцідити. Рідину перелити в чисту банку, накрити марлею і залишити для бродіння. Яблучний оцет дозріває 40-60 днів. За цей час рідина заспокоюється і очищається. Готовий оцет розлити в пляшки з корками і закупорити воском.
Засіб при головному болі. На вогонь поставити таз із однаковою кількістю води і яблучного оцту. Коли почне підійматися пара, нагніть над тазом голову і вдихайте її 5-10 хв.
Лікування хронічної втоми. Народна медицина не знає кращого методу, ніж чашка меду з додаванням 3 ч.л. оцту. Перед сном прийміть 2 ч.л. цієї суміші, при необхідності - повторіть. Якщо вранці почуваєтеся втомленим, доцільно розтерти руки та тіло розведеним яблучним оцтом: на 0,5 скл. кип’яченої джерельної води додати
1 ч.л. оцту.
При опіках. Шкіру обробити нерозведеним оцтом, який зніме пекучий біль.
При варикозному розширенні вен. Ноги поливати і розтирати яблучним оцтом вранці й на ніч і двічі на день пити по 2 ч.л. оцту на склянку води.
При артриті. Приймати по
5-10 ч.л. оцту на склянку води щоразу перед їдою.

Ядвіга ОСТРОВСЬКА.


Повернення до списку

  Booking.com