П'ятница, 29 Березня 2024 р.
11 Вересня 2020

АКВАРЕЛЬНІ ОБРІЇ ОЛЕКСАНДРА БРЕНЗЕЯ

У Виставковій залі на Соборній третього вересня урочисто відкрилася персональна виставка художника Олександра Брензея «Акварельні обрії».

Олександр Брензей під час відкриття виставки. Фото Петра ІгнатьєваТриватиме вона майже три тижні – до 22 вересня. Охочі також могли придбати альбом Олександра Олександровича з роботами майстра, який мав аналогічну до виставки назву: «Акварельні обрії Олександра Брензея». Передмову до нього написала мистецтвознавець Інна Березіна.
Майбутній художник народився 22 серпня 1951 р. в с.Княгинин Кам’янець-Подільського району. Недарма одна з картин, написаних 2016 року та представлених на виставці, має назву «Дорога дитинства. Село Княгинин». Крім пейзажів, на виставці подано дві картини з однаковою назвою «Натурниця», написані у 1992 та 2012 роках. Найдавніші твори – «Руді дуби» 1975 року та «Джерело» 1977 року. Останню картину відібрала майбутня народна художниця СРСР Тетяна Яблонська для республіканської художньої виставки, тож вона особливо дорога Олександру Олександровичу.
Брензей закінчив худож­ньо-графічний факультет Одесько­-го педагогічного інституту імені Кос­тянтина Ушинського (нині – Пів­денноукраїнський націо­наль­ний педагогічний університет із тим же іменем). Від 1972 року він довгий час викладав
у Кам’я­нець-Подільській місь­-кій дитячій художній школі. Ін­-на Березіна пише, що Олександр Олександрович є визнач­ним майст­ром акварельного живопису, художником-графіком, талановитим педагогом, у творчій студії якого зросло не одне покоління майбутніх художників.
З успішним відкриттям виставки Олександра Брензея привітали директор департаменту гуманітарної політики міськради Петро Гаврилюк, очільник місцевої «Просвіти» В’ячеслав Полятинчук, колек­-тив міської дитячої художньої школи на чолі з директором Оленою Савчук та інші.