П'ятница, 29 Березня 2024 р.
20 Травня 2022

ДОПОМОЖЕМО АРМІЇ КОРОТКИМ МЕТРОМ І ДРАМОЮ

«Бруківка» продовжує збирати глядачів на благодійні вечори. Змінювалися локації та тематика фільмів, проте мета залишилася незмінною – допомога тим, хто бореться із загарб­никами.

У четвер, 12 травня, публіка зібралася в готелі «7 Днів», аби насолодитися короткими мет­рами різноманітних жанрів: кіберпанк, пост­апокаліпсис, жахи й наукова фантастика. Крім вітчизняного кіно, також було представлено роботи режисерів із Німеччини, Болгарії, Китаю, Казахстану, Італії та Франції.
А ось у неділю, коли глядачі завітали до кінотеатру «Дружба», увага була приділена українському кінематографу. Спільно з благодійною ініціативою «FilmAirFromUkraine» відбувся спеціальний показ коротких метрів «Урок» (режисер Михайло Іллєнко), «Клоун» (режисер Олександра Кирієнко), «Не менше 50 кг» (режисерка Марина Артеменко), «Довіряйте професіоналам» (режисер Іван Шоха), «Адамівна» (режисер Олександр Биков), «Нічний Швидкий» (режисерки Марина й Оксана Артеменко).
Проте центром уваги вечора був повнометражний фільм «Черкаси» режисера Тимура Ященка. Воєнна драма, яка побачила світ 2019-го, заснована на реальній історії екіпажу однойменного морського тральщика ВМС України.
– Коли сталося російське вторгнення 2014 року, і «Черкаси» залишився єдиним військовим кораб­лем у Криму під українським прапором, його екіпаж відмовився виконати вимоги російських військових і тримав кругову оборону, – розповідає засновник «Бруківки», режисер Андрій ЗАЄЦЬ. – Історичний фільм за мотивами цих подій ексклюзивно для нашого кінофестивалю привіз виконавець головної ролі Євген Ламах. Проте згодом кіноробота знову вийде в прокат у декількох кінотеатрах Львова, Тернополя та Івано-Франківська.
Фільм було надано актором спеціально для благодійного збору на підтримку ЗСУ. Тож він чудово вписався в концепцію V «Бруківки». Під час минулих двох вечорів сумарно було зібрано 8800 гривень, а загальна сума, передана на допомогу нашим воїнам, складає вже 85103 гривні.

Олександр ЩЕРБАТИХ.