Середа, 24 Квітня 2024 р.
3 Червня 2022

«БРУКІВКА» – ЦЕ ЩЕ Й МУЗИКА

Міжнародний кінофестиваль «Бруківка» показав усю заплановану програму, але її оргкомітет продовжує тішити своїх поціновувачів. Цього разу допомогою в організації концерту легендарних «Братів Гадюкіних», які 25 травня зіграли в МБК.

Виступ рок-гурту відбувся, як і більшість мистецьких заходів у сучасній Україні, з метою підтримки ЗСУ. Публіка принесла чималу суму для наших воїнів – 48410 грн. Кошти були передані у фонд «Help People» і будуть спрямовані на закупівлю нових безпілотних апаратів для наших захисників на фронті.

– Ми довго думали й вирішили започаткувати маленький тур містами України. А може, й немаленький. Це буде залежати від публіки, – каже клавішник групи Павло КРАХ­МАЛЬОВ. – У цей час маємо триматися купи та, хто як може, долучатися до допомоги нашій державі. Сподіваюся, що невдовзі разом з іншими українськими музикантами ми спільним оркестром заграємо концерт на честь Перемоги.

Навіть після цього культурний фронт нашого міста не припинився, а лише трохи змінив локацію. З 1 червня (о 19.00) в парку Ге­роїв Євромайдану відбуваються кінопокази до Дня захисту дітей. У середу там дивилися дитячий фільм «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке» (режисер Михайло Кост­ров), учора – всю національну анімаційну програму короткого мет­ру «Бруківки» за 2017-2022 роки, а сьогодні переглядатимуть український повнометражний мальований анімаційний фільм «Віктор_Робот» режисера Анатолія Лавренішина, який отримав приз глядацьких симпатій на Одеському міжнародному кінофестивалі. Усе, як завжди, з благодійною метою.

Як і наступний захід: 7-8 червня в кінотеатрі «Дружба» відбу­дуть­ся благодійні творчі зустрічі з заслуженими артистками Украї­ни, акторками театру та кіно Ірмою Ві­товською-Ванца та Віталіною Біб­лів і кінопокази (7 червня, 19.30, показ українсько-американського художнього фільму жахів «БРАМА»; 8 червня, 19.30, – української трагікомедії «Мої думки тихі»).

Олександр ЩЕРБАТИХ.