Четвер, 25 Квітня 2024 р.
8 Липня 2022

У ЛЬВОВІ МИЛУЮТЬСЯ КАМ’ЯНЦЕМ

Поринути в атмосферу давнини та помилуватися красою Поділля. Від 2 липня це доступно львів’янам. Там, у «місті Лева», розпочалася фотовиставка нашого земляка Романа Уварова «Кам’янець-Подільські етюди. Продовження». Столиця Галичини стане другою локацією, яку відвідає виставка. На це, за словами фотографа, натякає і її назва:

– «Продовження» тому, що перша частина експозиції була відкрита в Києві та тривала до лютого. А після сучасних подій була доповнена новими роботами.
Усі знімки чорно-білі, оскільки серед більшості колег фотограф вирізняється спеціалізацією – знімає лише на плівковий апарат. Не стане винятком і ця експозиція.

– Я не пам’ятаю, хто сказав: «Доступність нівелює якість». Отримати зображення сьогодні надзвичайно просто. Всі все фотографують, щодня з’являються нові терабайти фото. Але що з цього залишиться в майбутньому? – казав Роман Уваров торік, під час спілкування з нашими читачами.

Детально ознайомитися з роботами кам’янчанина можна буде у львівському арт-просторі «Ка­в’ярня музею кінофототехніки «Фіксаж» (вул.Князя Романа, 6).
Виставка триватиме до 2 серпня. Вхід вільний.

Олександр ЩЕРБАТИХ.