Четвер, 18 Квітня 2024 р.
15 Липня 2022

ПАМ’ЯТАЮТЬ І НАМАГАЮТЬСЯ ЗВІЛЬНИТИ

Фото з сайту міської радиМинулого тижня майдан Польський ринок став нагадуванням про незламний дух і велику біду українського народу. Там 7 липня відбулася фотовиставка, присвячена оборонцям «Азовсталі».

Експозиція просто неба скла­далася з декількох стендів з інсталяціями та фото­графіями наших воїнів і, по­-при похмуру погоду, змогла привернути увагу мешканців міста.

Ця ініціатива – один із проєк­тів від Асоціації родин захисників «Азовсталі». Наступного дня експозиція вирушила до Хмельницького. А недавно іден­тичні виставки відбулися у Львові, Івано-Франківську, Тернополі.

– Міста були обрані в довільному порядку, – каже координаторка проєкту в Хмельницькому, Тернополі та Кам’янці-Подільському Аліна КОЗІК. – Основна мета – щоб люди не забували про хлопців, які перебу­вають в полоні. Тому ми ство­рюємо постійне нагадування для влади та суспільства, що потрібно їх витягнути.

До вдосконалення та допов­нення виставки можуть долучи­тися всі охочі. Наприклад, за словами модераторів проєк­­ту, в Кам’янці до експозиції додалися декілька фото наших земляків, які змогли ви­йти з Маріуполя живими, але потрапили в лапи до рашистів.

Організатори, як і ми, сподіваються на швидке повернення українських полонених, а ще наголошують: «Важливо, аби було нагадування про всю «Азовсталь», а не лише про полк «Азов». Адже там протягом 86 днів нашу країну боронили також поліцейські, прикордонники та нацгвардійці».

Олександр ЩЕРБАТИХ.