П'ятница, 29 Березня 2024 р.
24 Вересня 2021

УНІВЕРСИТЕТ ПАМ’ЯТАЄ ОСОБИСТІСТЬ

22 вересня у стінах центрального корпусу К-ПНУ відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична кон­ференція «Історія та особа: особа в історії», присвячена 85-річчю від народження колишнього ректора університету Анатолія КОПИЛОВА.

У першій частині заходу викладачі, студенти, а також науковці з інших міст долучилися до обговорення власних досліджень щодо творчого шляху ректора в 1977-2001 рр.
– 2011 року з ініціативи ректорату та на засіданні вченої ради університету ухвалено рішення про проведення першої такої конференції, яка тоді була приурочена до 75-ї річниці від дня народження Анатолія Олексійовича. Сьогодні це продовження традиції, започаткованої десять років то­му, – сказав у вступній промові пер­ший проректор Володимир ДУБІНСЬКИЙ.
Однак учасники не лише презентували свої наукові дослідження, а й ділилися спогадами.
– Спогади – це частина історичної спадщини. І тепер, віддаляючись у часі, ми маємо змогу осмислити, що відбувалось, якою ціною давалися людям ті чи інші рішення, і наскільки вони були виваженими. Тепер мо­жемо оцінити і діяльність Анатолія Копилова. Перше – відданість справі та багатогранність. Це була людина, яка цінувала щирість, відвертість та рі­шучість, – пригадує у своїй допо­-віді колишнього очільника університету завідувач кафедри журналістики Олександр ВОЛКОВИНСЬКИЙ.
По закінченню першої частини конференції учасники розподілилися на секції, де продовжили
науковий дискурс щодо проблем суспільних наук.

Олександр ЩЕРБАТИХ.