П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

БЕЗ КРОВІ НЕ ЗАЛИШИМОСЯ

– Чула, що в нашому місті закривають єдину станцію переливання крові. Це ж недопустимо, що 100-тисячне міс­то залишиться без такої установи, тим паче, коли в країні не один рік триває війна, кінця якій не видно, та й донорів бракує. А якщо аварія чи операція, і кам’янчанину терміново потрібна кров, то де її здати і де взяти? – із таким запитанням зателефонувала до «Подолянина» наша читачка – 39-річна ка­м’янчанка Наталія Леонідівна.
По коментар ми звернулися до начальника міськуправління охо­рони здоров’я Юрія ПЛИВАНЮКА, який запевнив, що лікарня лише змінює статус, однак не втрачає функції.
– На сесії, що відбулася 3 березня, депутати підтримали рішення про те, що Кам’янець-Подільська міська станція переливання крові приєднується
до комунального некомерційного підприємства «Хмельницький обласний центр служби крові». Це питання було технічним, адже ще торік у липні обласна рада ухвалила рішення про реорганізацію нашої станції переливання крові. Відтоді вона припинила існувати як самостійна одиниця і стала відділенням обласної станції. Однак це не означає, що місто залишиться без послуг цієї важливої установи. Відділення функ­ціонуватиме в нас і надалі, й ми зацікавлені лише в його успішності. Чи пра­цюватимуть на старих площах, чи, мож­ливо, підшукають інші, скільки персоналу має залишитися, – ці питання ще вирішуватимуться.