П'ятница, 19 Квітня 2024 р.

РІЗДВЯНА КАЗКА ДЛЯ ЯНГОЛА

Алла ПовхНапередодні світлих свят усі ми віримо в казку і різдвяне диво. Особливо надіється на добро та щиру підтримку наша землячка, майстриня та поетеса Алла ПОВХ. До редакції вона надіслала зворушливий лист і власні вірші, сподіваючись, що у величне свято таки знайдуться небайдужі, аби втілити її мрію в реальність. Алла Володимирівна хоч і має проблеми зі здоров’ям, однак настільки сильна духом, оптимістично налаштована, що цьому в неї варто повчитися.
Адже не опускає рук, а розвивається, творить і власним прикладом надихає інших. По допомогу до «Подолянина» звернулася невипадково, адже газету читає давно разом із 89-річною бабунею, учасницею війни Ніною Гладкою.

«Я – інвалід І групи з дитинства (ДЦП), пересуваюся з допомогою ходунків і їжджу лише в центр «Турбота». У мене хворі ноги, і мені потрібен тренажер – бігова доріжка, аби могла їх розробляти. Самостійно придбати таку дорогу річ не можу. Можливо, хтось має вживаний, і він йому вже більше не потрібен.
Я б із радістю прийняла такий подарунок, аби хоч якось тримати себе у формі. Бо взимку взагалі з будинку не виходжу», – пише кам’янчанка у листі до редакції.
Повідала нам і свою біографію. Народилася жінка 24 лис­топада 1972 р. в Кам’янці-Поділь­ському в родині будівельників і вчителів. Закінчила ЗОШ №10 1990 р. Наразі вона – сирота. Роз­раду знаходить у поезії. Друкувалась у київському журналі «Соціальний захист», який оголошував конкурс «Струни ду­-ші», в газеті міськради «Кам’янець-Подільський вісник», в альманасі кам’янецьких письменників «Грані тисячоліття на струнах слова», в релігійному журналі «Твій шлях». 2008 року побачила світ її перша збірка віршів «Відверта розмова». Через два роки з’явилася і друга – «Русалка лісова». А 2016 р. вийшов перший роман Алли Повх під наз­вою «Повернення кохання» за сприяння і допомогою міської Цент­ральної бібліотеки ім.Костя Солухи, яка завжди підставляє плече землячці. 2017 р. вийшла збірка віршованих творів «Диво». Цьогоріч кам’янчанка перемогла в конкурсі «Талановитий світ» із власною повістю «Дві самотні долі». Отримала медаль
II ступеня та диплом. А ще написала три медитації «Ліс. Сад. Море». Є членом громадської організації інвалідів «Гармо­-нія». Цінує в людях чесність, поряднісь, конкретність. А ще кохається у вазонах, збирає м’які іграшки й виготовляє креативні вироби із серветок. Словом, ніколи не сидить, склавши руки, не скаржиться на життя, а творить на благо рідного міста, ка­м’янчан.

Пропонуємо і вам ознайомитися з творчістю Алли Повх, процитуємо уривок із її вірша «Білий янгол»:
Дім надії, сонце в мрії,
Вітер віє вдалині,
В круговерті море мліє,
райдуга у висоті.
І джерельце по каміннях
розгорта зірковий шлях,
Де довкола білий Янгол
в ореолі проліта.
В сподіванні і задумі
Білий лебідь там пливе…