Четвер, 25 Квітня 2024 р.
23 Червня 2022

ПАЦIЄНТIВ ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ОБЛАСНОГО ПРОТИПУХЛИННОГО ЦЕНТРУ ПОЧАЛА ГОДУВАТИ КЕЙТЕРИНГОВА КОМПАНIЯ

КНП «Хмельницький обласний протипухлинний центр» ХОР передав харчування пацієнтів на аутсорс, завдяки чому покращив якість їжі й оптимізував роботу медзакладу.

– Попри війну, ми все ж реалізували план щодо передачі харчування пацієнтів спеціалізованій компанії. Зробити це ми думали ще в лютому, але воєнні реалії відтермінували реалізацію задуманого. Вбачаємо у цьому кроці багато переваг: економія витрат на утримання харчоблоку, на обладнанні та комунальних послугах, на заробітній платні; покращення послуги харчування, можливість сконцентруватися на лікуванні. Крім того, ми позбулися клопотів із проведенням десятків закупівель на продукти, зараз оголошуємо лише один тендер на послугу постачання готової їжі – коментує новину В’ячеслав МОРОЗ, директор Центру.

Харчоблок медичного закладу орендувало ТОВ «ФУДI-КЕЙТЕРИНГ» та офіційно працевлаштувало 22 працівників кухні та роздавальниць. Їжу до відділень доставляють тричі на день, страви готуються з урахуванням особливостей дієтичного харчування.

– Перехід на кейтерингову послугу сприяв не лише оптимізуванню витрат лікарні, а й отриманню додаткового доходу від здачі в оренду приміщення харчоблоку. Ці кошти спрямуємо на покращення матеріально-технічної бази – додає пан В’ячеслав.
Щодня у Центрі харчуються понад 300 пацієнтів. Вартість харчування одного пацієнта на добу становить 80 грн, що є середнім показником по Україні. Хворі вже помітили зміни у меню: на сніданок з’явилися салати, на обід – м’ясо (котлети, тефтелі).

– Ми раді, що першим клієнтом компанії у новому для нас регіоні став Хмельницький обласний протипухлинний центр. Ми швидко знайшли спільну мову із керівництвом лікарні й успішно запустили харчування. Наразі плануємо дещо модернізувати обладнання в орендованому харчоблоці та покращити умови праці для співробітників кухні, аби смачно і корисно готувати для більшої кількості пацієнтів Хмельницького. Крім того, розширюємо штат, тому зараз у пошуках регіонального менеджера, який керуватиме кухнею. Тож запрошуємо до нас на роботу! – зазначила Тетяна КОВАЛЬ, директорка кейтерингової компанії ТОВ «ФУДI-КЕЙТЕРИНГ».